Pozinková '100' přenosná elektrická udírna

Momentálně nedostupné
Značka: KAISER
6 490 Kč –19 % 5 280 Kč / ks
Kategorie: Kaiserovy elektrické udírny
? Hmotnost masa: Až 15kg
? Materiál: Pozink
? Druh topení: Topeniště na dřevo, Topeniště s el. spirálou
? Sezóna uzení: Od jara do podzimu
? Zaměření: Rybářské, Domácí a zahradní
? Velikost: střední udírna
kaiser-prenosna-udirna-100-pozink
Doprava zdarma
ZDARMAZDARMA 6 490 Kč –19 %

"POZINKOVÁ STOVKA" je nyní také prosklená! Vychází z menší "PADESÁTKY" a nabídne téměř dvojnásobný prostor pro uzení. Vejde se do ní zhruba 25 středních ryb ve dvou patrech nebo cca 50 klobás a až 15kg masa. Maso a ryby se věší na háčky a nebo se mohou položit na rošty do pěti pater. Udírna je velmi vhodná pro uzení delších ryb, např. úhořů, štik atd. I zde lze udit jak dřevem tak pomocí topné spirály s termostatem, která je již součástí balení

 

Udírna má nejlepší poměr mezi cenou a objemem v mojí nabídce a udit v ní lze od jara do podzimu (kdy teploty neklesnou pod 5ºC)

 

Udírna funguje velmi jednoduše - v ohništi rozděláte pomocí drobného tvrdého dřeva malý oheň a vytvoříte žhavý základ. Použít můžete i dřevěné uhlí. Tento základ se poté posypává vlhčenými pilinami nebo štěpkou pro vývin kouře. Přísun vzduchu se řídí klapkou v ohništi a kouř se reguluje horní klapkou na stropě udírny.

 

S topnou spirálou je to ještě jednodušší - stačí ji uložit do ohniště, do misky nasypat udící piliny, které navlhčíte a položíte přímo na spirálu. Topná spirála piliny sama podpálí a termostat, který ovládáte přímo na spirále se postará o správnou teplotu v udírně. Vy pouze občas kropíte piliny pro řízení množství kouře a správnou vlhkost v udírně. Jedna miska (cca 150g pilin) vydrží zhruba na 2-3hod. uzení. Pracovní teplota je 60-110ºC. Pro uzení studeným kouřem (do 30ºC) doporučujeme dokoupit generátor studeného kouře.

 

kaiser_delitko 

 

VERCAJK CO NAJDETE V KRABICI:

 

mini_pozink_el_ohniste

univerzální zásuvka s topnou spirálou a miskou na udící piliny

(varianta "ohniště na dřevo" neobsahuje elektrickou spirálu)

  

 

rost_do_udirny_50_60_100 

rovný rošt

 

vlnka 

vlnkový rošt (pro ryby)

 

kaiser_hacky_s_udirna 

set háčků ve tvaru S (celkem 5kusů)

 

kaiser_hacky_u_udirna 

set háčků ve tvaru U (celkem 5kusů)

 

 

Kaiserův českej teploměr do udírny

 

miska_odkapavaci 

odkapová miska (pro zachycení tuku z masa)

   

mini_buk_drt_jemna

500g bukové štěpky (dle varianty ohniště na dřevo/ohniště vč. elektrické spirály)

 

 

kaiser_delitko

 

CO SE MŮŽE HODIT NAVÍC:

 

Na podstavci udírna dobře vynikne a navíc se nemusíte ohýbat. 

 Generátor studenýho kouře - tradiční uzení při nízký teplotě. Nasypete piliny, zapálíte a vydrží kouřit 8-10 hodin.

 

KAISER_rost_do_udirny_50_60_100

Pokud jste lenošní věšet na háky nebo se to ani moc věšet nedá, rošty navíc se hodí.

 

KAISER_sitovy_rost_do_udirny_50_60_100

Síťovaný rošty jsou výborný na sýry a např. na křehký filety. Tenčí dráty znamenají lepší přistup kouře.

 

kaiser_koreni_klobasky_do_udirny

 Koření na pořádný uzení. Základ jsou bylinkový láky, koření směsi bez soli pro obalení masa před uzením a nebo epesní směsi na klobásky. 

 

kaiser_delitko 

  

TECHNICKÉ PARAMETRY:

  

materiál: pozink

příkon topné spirály: 2000W 

kapacita potravin: až 15 kg

vnější rozměry: 395 x 1100 x 275 mm

rozměry udící komory: 395 x 950 x 270 mm

kapacita misky (cca 2-3hod. uzení): 100g drtě/štěpky (pouze elektro)

maximální doporučená teplota: 110 °C

váha udírny: 18 kg

 

 Pozn.: Udírna je vhodná pouze do venkovního prostředí a nelze ji napojit na externí kouřovod.

 

kaiser_delitko

 

VÝHODY ELEKTRICKÉ UDÍRNY:  

- elektrická spirála vytopí udírnu za pár minut

- udící piliny nebo jemná štěpka plně nahrazuje klasické dřevo, uzení je s nimi čistější a bez sazí

- integrovaný termostat hlídá nastavenou teplotu - žádný přikládání

- spirála udící štěpku zároveň podpálí a stará se tak o vývin kouře

- na vás je pouze kropení vodou pro správnou vlhkost v udírně a řízení hoření 

- ekonomický provoz - spotřeba el. přibližně 3-5Kč a 100g štěpky za 1 hodinu uzení

 

logo_cesky-vyrobek_black

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení