POZINKOVÁ '50' přenosná udírna

Značka: KAISER
až –7 % od 2 790 Kč
Kategorie: Kaiserovy plechové udírny
? Hmotnost masa: Až 10kg
? Materiál: Pozinkované
? Výška udírny: 85cm
? Druh topení: Topeniště na dřevo, Topeniště s el. spirálou
? Sezóna uzení: Od jara do podzimu
kaiser udirna 50 pozink
Novinka
až –7 %
ohniště na dřevo
Odesíláme do 24hod.
2 790 Kč
ohniště vč. topné spirály
Odesíláme do 24hod.
3 590 Kč

"POZINKOVÁ PADESÁTKA" se výborně hodí pro domácí uzení od jara do podzimu. Vejde se do ní například 12 středních pstruhů, cca 25 klobás a nebo třeba 10kg krkovičky rozložené na roštech. 

 

Padesátka zvládne uzení tradičně dřevem nebo po přikoupení moderněji topnou el. spirálou s termostatem (v kombinaci s udícími pilinami). Udit můžete zavěšením na háčky a nebo využít 3 patra roštů. Pro uzení studeným kouřem (do 30°C) doporučujeme přikoupit generátor studeného kouře.

 

Udírna funguje velmi jednoduše - v ohništi rozděláte pomocí drobného tvrdého dřeva malý oheň a vytvoříte žhavý základ. Použít můžete i dřevěné uhlí. Tento základ se poté posypává vlhčenými pilinami nebo štěpkou pro vývin kouře. Přísun vzduchu se řídí klapkou v ohništi a kouř se reguluje horní klapkou na stropě udírny.

 

S topnou spirálou je to ještě jednodušší - stačí ji uložit do ohniště, do misky nasypat udící piliny, které navlhčíte a položíte přímo na spirálu. Topná spirála piliny sama podpálí a termostat, který ovládáte přímo na spirále, se postará o správnou teplotu v udírně. Na vás je jen kropení pilin pro řízení množství kouře a správnou vlhkost v udírně. Miska vydrží prohořívat 2-3 hodinky.

 

kaiser_delitko

 

VERCAJK CO NAJDETE V KRABICI:

 

 

spirala

 elektrická topná spirála (u elektrické verze)

rost_do_udirny_50_60_100 

1x rovný rošt

vlnka 

2x vlnkový rošt (pro ryby)

kaiser_hacky_s_udirna 

1x set háčků ve tvaru S (celkem 5 kusů)

kaiser_hacky_u_udirna 

1x set háčků ve tvaru U (celkem 5 kusů)

teplomer 

1x teploměr

miska_odkapavaci 

1x odkapová miska (pro zachycení tuku z masa)

miska-piliny 

1x miska na piliny (pokládá se přímo na topnou spirálu)

piliny 

500g bukových pilin (vystačí na jedno uzení)

 

kaiser_delitko

 

CO SE MŮŽE HODIT NAVÍC:

 

kaiser_podstavec_udirna_50_60_100

Na podstavci udírna dobře vynikne a navíc se nemusíte ohýbat. 

KAISER_generator_studeneho_koure_do_udirny

 

Generátor studenýho kouře - tradiční uzení při nízký teplotě. Nasypete piliny, zapálíte a vydrží kouřit 8-10 hodin.

 

KAISER_rost_do_udirny_50_60_100

Pokud jste lenošní věšet na háky nebo se to ani moc věšet nedá, rošty navíc se hodí

 

KAISER_sitovy_rost_do_udirny_50_60_100

Síťovaný rošty jsou výborný na sýry a např. na křehký filety. Tenčí dráty znamenají lepší přistup kouře.

 

KAISER_cistic_udirny

Můj prověřenej čistič dá nerez zase snadno do pucu bez strachu, že by udírně ublížil.

 

kaiser_delitko

  

TECHNICKÉ PARAMETRY:

 

 

materiál: pozink

příkon topné spirály: 2000W (pouze elektro)

kapacita potravin: 10 kg

vnější rozměry: 395 x 800 x 275 mm

rozměry udící komory: 395 x 525 x 270 mm

kapacita misky (cca 2-3hod. uzení): 100g drtě/štěpky

maximální doporučená teplota: 110 °C

váha udírny: 14 kg

 

 Pozn.: Udírna je vhodná pouze do venkovního prostředí a nelze ji napojit na externí kouřovod.

 

kaiser_delitko

 

VÝHODY ELEKTRICKÉ UDÍRNY:  

- elektrická spirála vytopí udírnu za pár minut

- udící piliny nebo jemná štěpka plně nahrazuje klasické dřevo, uzení je s nimi čistější a bez sazí

- integrovaný termostat hlídá nastavenou teplotu - žádný přikládání

- spirála udící štěpku zároveň podpálí a stará se tak o vývin kouře

- na vás je pouze kropení vodou pro správnou vlhkost v udírně a řízení hoření 

- ekonomický provoz - spotřeba el. přibližně 3-5Kč a 100g štěpky za 1 hodinu uzení

 

logo_cesky-vyrobek_black