Pozinková '100' přenosná udírna
Kategorie: | Výprodej, bazar a udírny v akci |
---|---|
? Hmotnost masa: | Až 15kg |
? Materiál: | Pozink |
? Výška udírny: | 125cm |
? Druh topení: | Topeniště na dřevo, Topeniště s el. spirálou |
? Sezóna uzení: | Od jara do podzimu |
? Zaměření: | Rybářské, Domácí a zahradní |
"POZINKOVÁ STOVKA" je nyní také prosklená! Vychází z menší "PADESÁTKY" a nabídne téměř dvojnásobný prostor pro uzení. Vejde se do ní zhruba 25 středních ryb ve dvou patrech nebo cca 50 klobás a až 15kg masa. Maso a ryby se věší na háčky a nebo se mohou položit na rošty do pěti pater. Udírna je velmi vhodná pro uzení delších ryb, např. úhořů, štik atd. I zde lze udit jak dřevem tak pomocí topné spirály s termostatem. Stačí si vybrat variantu.
Udírna má nejlepší poměr mezi cenou a objemem v mojí nabídce a udit v ní lze od jara do podzimu (kdy teploty neklesnou pod 5ºC)
Udírna funguje velmi jednoduše - v ohništi rozděláte pomocí drobného tvrdého dřeva malý oheň a vytvoříte žhavý základ. Použít můžete i dřevěné uhlí. Tento základ se poté posypává vlhčenými pilinami nebo štěpkou pro vývin kouře. Přísun vzduchu se řídí klapkou v ohništi a kouř se reguluje horní klapkou na stropě udírny.
S topnou spirálou je to ještě jednodušší - stačí ji uložit do ohniště, do misky nasypat udící piliny, které navlhčíte a položíte přímo na spirálu.Topná spirála piliny sama podpálí a termostat, který ovládáte přímo na spirále se postará o správnou teplotu v udírně. Vy pouze občas kropíte piliny pro řízení množství kouře a správnou vlhkost v udírně. Jedna miska (cca 150g pilin) vydrží zhruba na 2-3hod. uzení. Pracovní teplota je 60-110ºC. Pro uzení studeným kouřem (do 30ºC) doporučujeme dokoupit generátor studeného kouře.
VERCAJK CO NAJDETE V KRABICI:
univerzální zásuvka s topnou spirálou a miskou na udící piliny
(varianta "ohniště na dřevo" neobsahuje elektrickou spirálu)
1x set háčků ve tvaru S (celkem 5kusů)
1x set háčků ve tvaru U (celkem 5kusů)
1x Kaiserův českej teploměr do udírny
1x odkapová miska (pro zachycení tuku z masa)
500g bukové štěpky (dle varianty ohniště na dřevo/ohniště vč. elektrické spirály)
CO SE MŮŽE HODIT NAVÍC:
Na podstavci udírna dobře vynikne a navíc se nemusíte ohýbat.
Pokud jste lenošní věšet na háky nebo se to ani moc věšet nedá, rošty navíc se hodí.
TECHNICKÉ PARAMETRY:
materiál: pozink
příkon topné spirály: 2000W (pouze elektro)
kapacita potravin: 10 kg
vnější rozměry: 395 x 1100 x 275 mm
rozměry udící komory: 395 x 950 x 270 mm
kapacita misky (cca 2-3hod. uzení): 100g drtě/štěpky (pouze elektro)
maximální doporučená teplota: 110 °C
váha udírny: 18 kg
Pozn.: Udírna je vhodná pouze do venkovního prostředí a nelze ji napojit na externí kouřovod.
VÝHODY ELEKTRICKÉ NEREZOVÉ UDÍRNY:
- elektrická spirála vytopí udírnu za pár minut
- udící piliny nebo jemná štěpka plně nahrazuje klasické dřevo, uzení je s nimi čistější a bez sazí
- integrovaný termostat hlídá nastavenou teplotu - žádný přikládání
- spirála udící štěpku zároveň podpálí a stará se tak o vývin kouře
- na vás je pouze kropení vodou pro správnou vlhkost v udírně a řízení hoření
- celonerezová konstrukce udírny bude sloužit po dlouhou dobu
- ekonomický provoz - spotřeba el. přibližně 3-5Kč a 100g štěpky za 1 hodinu uzení