Pozinková '100' přenosná udírna

Značka: KAISER
až –18 % od 3 290 Kč
Kategorie: Výprodej, bazar a udírny v akci
? Hmotnost masa: Až 15kg
? Materiál: Pozink
? Výška udírny: 125cm
? Druh topení: Topeniště na dřevo, Topeniště s el. spirálou
? Sezóna uzení: Od jara do podzimu
? Zaměření: Rybářské, Domácí a zahradní
kaiser_prenosna_udirna_100_zinek
Doprava zdarma
až –18 %
ohniště na dřevo
Odesíláme do 24hod.
3 290 Kč
ohniště vč. topné spirály
Odesíláme do 24hod.
4 090 Kč

"POZINKOVÁ STOVKA" vychází z menší "PADESÁTKY" a udírna nabídne téměř dvojnásobný prostor pro uzení. Vejde se do ní zhruba 25 středních ryb ve dvou patrech nebo cca 50 klobás a až 15kg masa. Maso a ryby se věší na háčky a nebo se mohou položit na rošty do pěti pater. Udírna je velmi vhodná pro uzení delších ryb, např. úhořů, štik atd. I zde lze udit jak dřevem tak pomocí topné spirály s termostatem. Stačí si vybrat variantu.

 

Udírna má nejlepší poměr mezi cenou a objemem v mojí nabídce a udit v ní lze od jara do podzimu (kdy teploty neklesnou pod 5ºC)

 

Udírna funguje velmi jednoduše - v ohništi rozděláte pomocí drobného tvrdého dřeva malý oheň a vytvoříte žhavý základ. Použít můžete i dřevěné uhlí. Tento základ se poté posypává vlhčenými pilinami nebo štěpkou pro vývin kouře. Přísun vzduchu se řídí klapkou v ohništi a kouř se reguluje horní klapkou na stropě udírny.

 

S topnou spirálou je to ještě jednodušší - stačí ji uložit do ohniště, do misky nasypat udící piliny, které navlhčíte a položíte přímo na spirálu.Topná spirála piliny sama podpálí a termostat, který ovládáte přímo na spirále se postará o správnou teplotu v udírně. Vy pouze občas kropíte piliny pro řízení množství kouře a správnou vlhkost v udírně. Jedna miska (cca 150g pilin) vydrží zhruba na 2-3hod. uzení. Pracovní teplota je 60-110ºC. Pro uzení studeným kouřem (do 30ºC) doporučujeme dokoupit generátor studeného kouře.

 

kaiser_delitko 

 

VERCAJK CO NAJDETE V KRABICI:

 

topeniste 

univerzální zásuvka pro topení

spirala

 topná spirála (v případě elektrické varianty)

rost_do_udirny_50_60_100 

1x rovný rošt

vlnka 

2x vlnkový rošt (pro ryby)

kaiser_hacky_s_udirna 

1x set háčků ve tvaru S (celkem 5kusů)

kaiser_hacky_u_udirna 

1x set háčků ve tvaru U (celkem 5kusů)

teplomer 

1x teploměr

miska_odkapavaci 

1x odkapová miska (pro zachycení tuku z masa)

miska-piliny 

1x miska na piliny (pokládá se přímo na topnou spirálu) - pouze elektro

piliny 

500g bukových pilin

 

 

kaiser_delitko

 

CO SE MŮŽE HODIT NAVÍC:

 

kaiser_podstavec_udirna_50_60_100

Na podstavci udírna dobře vynikne a navíc se nemusíte ohýbat. 

KAISER_generator_studeneho_koure_do_udirny

 

Generátor studenýho kouře - tradiční uzení při nízký teplotě. Nasypete piliny, zapálíte a vydrží kouřit 8-10 hodin.

 

KAISER_rost_do_udirny_50_60_100

Pokud jste lenošní věšet na háky nebo se to ani moc věšet nedá, rošty navíc se hodí.

 

KAISER_sitovy_rost_do_udirny_50_60_100

Síťovaný rošty jsou výborný na sýry a např. na křehký filety. Tenčí dráty znamenají lepší přistup kouře.

 

kaiser_koreni_klobasky_do_udirny

 Koření na pořádný uzení. Základ jsou bylinkový láky, koření směsi bez soli pro obalení masa před uzením a nebo epesní směsi na klobásky. 

 

kaiser_delitko 

  

TECHNICKÉ PARAMETRY:

  

materiál: pozink

příkon topné spirály: 2000W (pouze elektro)

kapacita potravin: 10 kg

vnější rozměry: 395 x 1100 x 275 mm

rozměry udící komory: 395 x 950 x 270 mm

kapacita misky (cca 2-3hod. uzení): 100g drtě/štěpky (pouze elektro)

maximální doporučená teplota: 110 °C

váha udírny: 18 kg

 

 Pozn.: Udírna je vhodná pouze do venkovního prostředí a nelze ji napojit na externí kouřovod.

 

kaiser_delitko

 

VÝHODY ELEKTRICKÉ NEREZOVÉ UDÍRNY:  

- elektrická spirála vytopí udírnu za pár minut

- udící piliny nebo jemná štěpka plně nahrazuje klasické dřevo, uzení je s nimi čistější a bez sazí

- integrovaný termostat hlídá nastavenou teplotu - žádný přikládání

- spirála udící štěpku zároveň podpálí a stará se tak o vývin kouře

- na vás je pouze kropení vodou pro správnou vlhkost v udírně a řízení hoření 

- celonerezová konstrukce udírny bude sloužit po dlouhou dobu

- ekonomický provoz - spotřeba el. přibližně 3-5Kč a 100g štěpky za 1 hodinu uzení

 

logo_cesky-vyrobek_black