recept-toasty
Jestli jste akorát setnuli slípku na dvorku, bude se určitě hodit rychlá rada, jak s ní naložit.

Jako vždy nepůjde o nic složitého, jen je potřeba poctivá příprava a pak už to panstvo půjde skoro samo. Tak raušovní uzení!

Jako vždy nepůjde o nic složitého, jen je potřeba poctivá příprava a pak už to panstvo půjde skoro samo. Tak raušovní uzení!
Příprava láku
Do 2 litrů vody nasypte 100 g soli a 30 g cukru nebo medu. Rozmačkejte 5 stroužků česneku a přidejte dva pomeranče, badyán, hřebíček, skořici a špetku pepře. Na sporáku nechte povařit tak 5 minut, DOKUD se sůl a cukr nerozpustí.
Do 2 litrů vody nasypte 100 g soli a 30 g cukru nebo medu. Rozmačkejte 5 stroužků česneku a přidejte dva pomeranče, badyán, hřebíček, skořici a špetku pepře. Na sporáku nechte povařit tak 5 minut, DOKUD se sůl a cukr nerozpustí.
Příprava kuřat
Kuřata podélně nařízněte po obou stranách páteře a nůžkami ji vyšmikněte ven. Když je nakrojíte i u klíčních kostí, půjdou vám hezky rozložit na rošt. Takto připravené je ponořte na 16–20 hodin do Zchladlého láku (cca 6 °C).
Kuřata podélně nařízněte po obou stranách páteře a nůžkami ji vyšmikněte ven. Když je nakrojíte i u klíčních kostí, půjdou vám hezky rozložit na rošt. Takto připravené je ponořte na 16–20 hodin do Zchladlého láku (cca 6 °C).
Délka uzení
Kuřata osuštE, nechte je klidně hodinku vzpamatovat se z toho šoku a Zatím vyhřejte udírnu na 80–90 °C. Udíme přibližně 6 hodin. Můžete použít vpichovací teploměr. V Prsou by měla teplota držet hodnotu 65 °C po dobu 10 minut.
Kuřata osuštE, nechte je klidně hodinku vzpamatovat se z toho šoku a Zatím vyhřejte udírnu na 80–90 °C. Udíme přibližně 6 hodin. Můžete použít vpichovací teploměr. V Prsou by měla teplota držet hodnotu 65 °C po dobu 10 minut.
Inspirovali jste se? Tak raušovní uzení!
Nechť vám šmakuje.