Maucta Panstvo!  V Brně pro Vás máme otevřeno v sobotu 9. a 16.12., 9-14hod. A dárkový poukazy k udírně rozdáváme už jen do konce týdne nebo do vyprodání. Tak šťastný a uzený Vánoce ❄️🎄

recept-toasty

Jestli jste akorát setnuli slípku na dvorku, bude se určitě hodit rychlá rada, jak s ní naložit.


Jako vždy nepůjde o nic složitého, jen je potřeba poctivá příprava a pak už to panstvo půjde skoro samo. Tak raušovní uzení!
 
Příprava láku

Do 2 litrů vody nasypte 100 g soli a 30 g cukru nebo medu. Rozmačkejte 5 stroužků česneku a přidejte dva pomeranče, badyán, hřebíček, skořici a špetku pepře. Na sporáku nechte povařit tak 5 minut, DOKUD se sůl a cukr nerozpustí.
 
Příprava kuřat

Kuřata podélně nařízněte po obou stranách páteře a nůžkami ji vyšmikněte ven. Když je nakrojíte i u klíčních kostí, půjdou vám hezky rozložit na rošt. Takto připravené je ponořte na 16–20 hodin do Zchladlého láku (cca 6 °C).
 
Délka uzení

Kuřata osuštE, nechte je klidně hodinku vzpamatovat se z toho šoku a Zatím vyhřejte udírnu na 80–90 °C. Udíme přibližně 6 hodin. Můžete použít vpichovací teploměr. V Prsou by měla teplota držet hodnotu 65 °C po dobu 10 minut.
 


K uzení kuřecího vám můžu doporučit štěpku z jabloně, která KRÁSNĚ zvýrazní aroma nakládacího láku.
 
Inspirovali jste se? Tak raušovní uzení!
Nechť vám šmakuje.
Zpět do obchodu