UZENÍ JE NOVÝ GRILOVÁNÍ

Věřte mi panstvo, že uzenej bok ocení
každej soused zrovna tak jako
vaši kotletu na grilu.


Uzení je v podstatě nejstarší konzervace masa jakou známe. Všichni naši předci žili většinou z chleba a uzenýho. Tak to prostě bylo.
Každej, kdo měl hospodářství.
 
Předávali jsme si kumšt z řemesla na řemeslo. Společně se sešli na kopání brambor, výlovu rybníka i na sousedovic zabijačce.

Dneska je to často podobný, jen uzenej bůček nahradil zadní roštěnec z grilu. 
 
No a jelikož u nás ctíme tradice, tak zkrátka jen pokračujem v tom, co je nad slunce jasný.

uzený i uzení nemůže nic překonat.
 
Není to rychlý jako biftek v úpravě rear, ale právě ty nejlepší dobroty si zasloužej péči, čas i trpělivost.
 
Není ani nutný, aby uzený byl základ vašeho jídelníčku. Rád bych vás inspiroval mými recepty, kde uzení hraje prim, a zároveň nejde o nic nezdravého.
 

uzení i uzený si zamilujete. Je to kumšt i alchymie a to je na tom ta zábava. Už není doba dlouhýho kouřovodu na rozlehlý zahradě.
 
Inspirovali jste se? Tak raušovní uzení!
Nechť vám šmakuje.