Nakládání a uzení masa

Představte si sousede, jak na oslavě vytáhnete z udírny pořádnej kus domácí voňavý kotlety.




Uzenou makrelu, klobásky, nebo šťavnatý kachní prsa. Domácí uzení je sice časově náročnější než grilování, ale výsledek vždycky stojí za tu námahu, To vám garantuju.

Domácí uzení

Domácí uzení není nikterak náročný, pokud dodržíte pár pravidel. Základem všeho je výběr kvalitního a čerstvýho proviantu z ověřenýho zdroje. Maso se nakládá i na několik týdnů a tak čerstvost je tady klíčová.
 

Způsob nakládání

Ze svý zkušenosti rozlišuju tři způsoby nakládání proviantu. První způsob je tzv. nakládání "na sucho", druhý v nakládacím láku a třetí způsob je moderní vakuování. všechny tři možnosti postupně proberem.
Vždycky myslete na to, sousede, že pracujete se syrovým proviantem. Proto je důležité věnovat maximální pozornost čistotě prostředí a všech pomůcek při nakládání. Parný slunko, hicák a mouchy všude kolem nebudou zrovna dobrými společníky!

 

Nakládací lák

Chcete-li nakládat maso nebo ryby "klasickým" způsobem, což znamená v nakládacím láku, mohu vám doporučit některou z mých receptur. Obsah sáčku stačí pouze povařit ve správném poměru s vodou a držet se mého doporučeného postupu.
 
Nakládání na sucho

Nakládání do láku

Vakuování

Inspirovali jste se? Tak raušovní uzení!
Nechť vám šmakuje.
Zpět do obchodu