new-250

Kapacita udírny

Kaiserova 250' je největší mašina z mojí nabídky. Nalifrujete do ní 100 klobás, 50 ryb, nebo 45 kg masnýho i nemasnýho proviantu. Udit můžete i sýry, zeleninu nebo třeba sůl. Mrkněte na moje tipyrecepty a nechte se inspirovat!
 

Design udírny

Kaiserova 250' má kompletně přepracovanou a zdokonalenou konstrukci. Výsledkem je snadnější údržba udící komory, více pozic pro rošty a tak lepší využití místa pro uzenej proviant.
 

Použití udírny

Kaiserova 250' je oblíbená na zahrádkách restaurací nebo v rybárnách. Pokud ale nejste žádní troškaři a zmáknete jí pořádně nafutrovat, bude jí to jisto jistě slušet i u vás na zahradě.
 
Rozměry udírny: 60 x 145,5 x 41 cm
Objem komory: 54 x 130 x 38 cm
Kapacita potravin: 45 kg
Váha udírny: 55 kg
Materiál: Nerezová
Max. provozní teplota: 150°C
Provozní náklady: ca. 5 kč / hod.
Výkon spirály: 2000 W

Ekonomická

Po vyjmutí spirály můžete v ohništi zatopit i drobným dřevem, resp. založit žhavý základ, který pak doplňujete mokrou hrubou štěpkou. Když půjdeme do důsledku, tak k uzení v Kaiserovo 250' nepotřebujete žádný zdroj energie.
 

Jednoduchá

Udírna sama o sobě funguje jako komín. Není tedy důležitý žádný přídavný komínek a proudění kouře regulujete pomocí vzduchové klapky. Ta musí být vždy alespoň z části otevřená, aby kouř udírnou hezky proudil.
 

Fortelná

Vnější i vnitřní opláštění včetně vnitřní kostry je vyrobeno z nerezu. Kvalitní izolační vata pak umožňuje celoroční provoz při stabilní teplotě uvnitř udírny. Navíc prodloužená záruka 5 let je na sichr.
 
Základní výbava Kaiserovo 250'
Všechen vercajk potřebný k vašemu prvnímu uzení je součástí balení
Doporučuju přikoupit Podstavec udírny
Doporučuju přikoupit Kaiserův čistič
Doporučuju přikoupit Ochranný obal
Doporučuju přikoupit Nakládací láky
Jak na to při vašem prvním uzení?
S elektrickou spirálou je uzení jednoduché, pohodlné i ekonomické zároveň
Krok 1
Misku naplňte předem namočenou jemnou dřevěnou štěpkou přibližně do poloviny výšky a umístěte ji přímo nad spirálu. Spirála se postará o podpálení štěpky a teplotu v udírně.
Krok 2
Vložte ohniště do udírny a regulátor spirály otočte do pozice MAX. Přibližně po 10 minutách se mokrá štěpka podpálí a začne tvořit parádní kouř jakej potřebujete.
Krok 3
Regulátor stáhněte z pozice MAX. přibližně na polovinu, na pozici 12 jako na hodinkách. Misku se štěpkou pravidelně kontrolujte (každých 30 min.) a doplňujte mokrou štěpkou.
Máte-li raději videa, mrkněte na můj youtube. najdete zde mimo jiné i postup, jak tu naší fortelnou padesátku rozhicovat.

 

Uzení je kumšt

Moje elektrická 50' je ideální startovací udírna pro všechny, kdo chtějí nahlédnout do uzenářského řemesla. Tak raušovní uzení!
 
Uzení je nové grilování
Tak ať vám šmakuje!