Panstvo, svátky za dveřma a kdo to nechal na poslední chvílu, ať nezoufá. Mám pro vás pár tipů, jak blízký obdarovat jedlým dárkem, kterej máte hotovej za pár dní. No a pokud už není čas ani den, furt to jde vyřešit obálkovou metodou. Poukazy posílám obratem e-mailem klidně o půlnoci. Vyberou si určitě škudlíci i dobrodinci.
Přeju klidný a uzený svátky.
Panenka v portským víně
| Ochutnáte za 4-5dní |
Menší panenky nejsou náročný na dlouhý nakládání, stačí jim pár dní a můžete s nimi do udírny. Fajnšmekrům doporučuju mrknout na panenku z černostrakatýho českýho Přeštíka a nebo Iberico - černá prasátka původem ze Španělska.
Recept najdete tady
Vánoční kachní prsa
| Ochutnáte za 3 dny |
Kachní prsa jsou klenot a pro mě jedno z nejlepších mas na uzení. Garantuju, že s tímhle dárkem opravdu zazáříte a už od vás nebudou chtít nic jinýho. Doporučuju šáhnout po domácím chovu nebo z ověřenýho zdroje.
Recept máme zde
Losos uzenej studeným kouřem
| Za 2 dny ochutnáte |
Recept vychází z klasickýho Gravlaxu, ale my to posadíme o řád vejš, protože to poladíme červenou řepou na parádní fasádu a samozřejmě to ještě protáhnem udírnou . Lososa vybírejte nejlíp toho plavacího, co se nemačkal v sádkách. Na mase to poznáte hned. Filety jsou nižší, pevnější a ne tak tučné. Oceníte je jen tak s citronem, na jednohubky na Silvestra nebo ráno k vejcím na snídani.
Recept
Kešu ořechy
| Zvládnete za 1 den |
Kešu mám na uzení ze všech ořechů nejraději…i když to vlastně ořech není. Na uzení se ale hodí skvěle! Kešu můžete koupit už nasolený a jen je hodit na pár hodin do udírny, ale ukážu vám vánoční variantu, která vás překvapí.
Postup receptu zde
Uzená sůl
| Zvládnete za 1 den |
Mít doma pár dóziček s různými druhy uzené soli je nejen frajeřina, ale hlavně užitečnej pomocník, když chcete svýmu vaření dodat novej rozměr. A není to vůbec těžký. Tady jsem pro vás sepsal
jak na to