UZENÉ PAPRIKOVÉ KLOBÁSKY
![Uzená papriková klobása - recept od Kaisera](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.udirny.cz/user/documents/upload/gallery/recepty/Paprikove_klobasy_homolka_up_02.jpg)
cca 3 deci vody vepřový střívka (velikost 34/36 nebo podobné)
![Mletí masa na paprikové klobásy od Kaisera](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.udirny.cz/user/documents/upload/gallery/recepty/Mlýnek na maso - mletí 03.jpg)
Maso nakrájejte tak, aby se vešlo do mlýnku. Hovězí maso a kousek bůčku pomelte na jemné desce (ideální jsou 3 mm nebo můžete i 2× na 4,5 mm), zbytek masa na hrubé desce 12 nebo líp na 16 mm, ať má klobása na řezu hezkou masovou struktůru! Do pomleté směsi přidejte sůl, vodu a koření, dobře promíchejte (trvá to). Takto připravenou směs je ideální nechat odpočnout do druhýho dne.
![Uzené paprikové klobásy- recept od Kaisera](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.udirny.cz/user/documents/upload/gallery/recepty/Paprikove_klobasy_homolka_upr_01.jpg)
No a můžem narážet do střívek, já používám velikost 34/36. Seženete je u dobrýho řezníka. Ty namočíte podle návodu a můžete plnit pomocí nabíjecí soupravy k mlýnku, je to lehký, jen se na to hodí 4 ruce. Klobásy osušte a můžete vkládat do předem vyhřáté udírny na cca 70 °C. Udím přibližně 7 hodin, až jsou krásně zlatý.
Jíst je můžete hned teplý, ale lepší jsou po týdnu vyvěšení v chladnu.
![Koření pro Uzené paprikové klobásy od Kaisera](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.udirny.cz/user/documents/upload/IVAH0009_2-small.jpg)