ZAUZENÝ ROASTBEEF

zauzená hořčicová omáčka
kvalitní sůl a pepř
olej na potření
worchester

Roštěnec očistíme. Všechny šlachy pryč. Maso polijem trochou oleje a pomazlíme. Připravíme si pánev, kam se celej kus vejde. Ideálně litinovou, která pod takovým kusancem masa nezchládne. Plotnu zapněte na plnej ceres a pak i digestoř naplno. Nebo ještě líp, rozpalte to rovnou venku.
Maso je potřeba rychle zatáhnout z každé strany. Potřebujem krásnou zlatohnědou barvu.

Jakmile to máte ze všech stran zatáhlý, zapíchněte vnitřní teploměr do masa, špricnem trochou worchesteru a pomažem ze všech stran hořčicovou omáčkou. Vložíme do udírny vyhřáté na 100 stupňů a udíme v silným kouři, dokud teploměr v mase neukáže 53 stupňů.
Když máme naměřeno, necháme proviant ještě 10 minut odležet na mřížce v pokojový teplotě. V této chvíli můžete teplý zakrojit. Já doporučuju to ještě vydržet. Po vychladnutí roastbeef zabalte do folie a nechte přes noc v lednici. Chutě se v mase líp rozvinou. Odležený maso krájíme ostrým nožem na nejtenčí plátky, co umíte. Ty šťastnější nastaví na nářezáku cca 1,5 mm.
Tenký plátky servírujte na velkým talíři. Nezapomeňte to celý osolit kvalitní solí, já doporučuju uzenou a opepřit. Zdobím kapary (plod nebo květ, jsou k tomu skvělý oboje) a podávám s medovou hořčicí a kvalitní majonézou.