Homolkovic pikantní směs koření na klobásy

od 59 Kč až –16 % od 59 Kč / ks
KAISER_homolkovic_smes_koreni_na_klobasy
od 59 Kč až –16 %
1 kus
Skladem
59 Kč / ks
4 kusy
Skladem
236 Kč
199 Kč / sada

KAISER_smes_koreni_klobasy_homolkovickaiser_delitko 

Co si budem, nad domácí klobásky není. Víte co v nich je, žádný uzení na pár minut nebo rovnou tekutej kouř, jak je běžný v marketech a hlavně - ta chuť!

Abyste nemuseli moc laborovat a povedlo se to nejlíp hned napoprvé, tak jsme to promysleli za vás. Níž najdete postup a ingredience na pořádný domácí klobásky. Aby šmakovaly ještě víc, udělali jsme 4 poctivý receptůry koření. Ta Homolkovic píše. Paprikou jsme nešetřili, přidali trochu chilli a doladili pepřem. Na řezu je klobáska krásně červená a chuťově je příjemně pikantní. Celý sáček doporučuju na 5kg masa. Pokud to chcete mít víc pálivý, použijte na 4 kg masa a klobásky budou mít grády!  

 

Složení: sladká paprika, černý pepř, kmín, dextróza, glukózový sirup, chilli, rozmarýn, koriandr, česnek

Trvanlivost: min. 1 rok

 

  

RECEPT NA 5 KG HOMOLKOVIC PAPRIKOVÝCH KLOBÁSKŮ


BUDETE POTŘEBOVAT: 

1 celý balíček Homolkovic směsi koření

100-125g soli (kdo míň solí, držte se spodní hranice)

3 kg vepřovýho boku bez kůže (nějakej masovější, ať to není úplně bílý)

1kg vepřový plece zbavená šlach a jiných hažlí, co v klobáse mít nechcete

1kg hovězí maso přední nebo krk (zase očištěný)

cca 3 deci vody

vepřový střívka (velikost 34/36 nebo podobné)

 

POSTUP:

Maso nakrájejte tak, aby se vešlo do mlýnku. Hovězí maso a kousek bůčku pomelte na jemné desce (ideální jsou 3 mm nebo můžete i 2x na 4,5 mm), zbytek masa na hrubé desce 12 nebo líp na 16 mm, ať má klobása na řezu hezkou masovou struktůru! Do pomleté směsi přidejte sůl, vodu a koření, dobře promíchejte (trvá to). Takto připravenou směs je ideální nechat odpočnout do druhýho dne.

  No a můžem narážet do střívek, já používám velikost 34/36. Seženete je u dobrýho řezníka. Ty namočíte podle návodu a můžete plnit pomocí nabíjecí soupravy k mlýnku, je to lehký, jen se hodí 4 ruce. Klobásy osušte a můžete vkládat do předem vyhřáté udírny na cca 70 °C. Udím přibližně 7 hodin, až jsou krásně zlatý.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení