Do
Kaiserovo nerezový 100' nafutrujete
50 klobás, 25 pstruhů, nebo 15 kg masnýho i nemasnýho proviantu. Udit můžete i
sýry, zeleninu nebo třeba
sůl. Mrkněte na moje
tipy a
recepty a nechte se inspirovat!
Kaiserova 100' patří k oblíbeným
elektrickým udírnám. Ne náhodou tuhle udírnu
vyrábím už 30 let. Díky prosklení můžete sledovat, jak se
proviant mění v uzenou pochoutku. Je elegantní a přitom ani moc "nestojí".
Kaiserova 100' je jednoplášťová nerezová udírna. proto jí využijete od jara do podzimu, dokud teplota venku neklesne pod 5 °C. Je ideální na zahradu, na terasu a nebo jí ric pic převezete třeba na chalupu.
Rozměry udírny: 39,5 x 110 x 27,5 cm
Objem komory: 39,5 x 95 x 27 cm
Kapacita potravin: 15 kg
Váha udírny: 14 kg
Materiál: Nerezová
Max. provozní teplota: 150°C
Provozní náklady: ca. 5 kč / hod.
Výkon spirály: 2000 W
Součástí setu je generátor studeného kouře, díky kterému můžete až 10 hodin udit studeným kouřem do 30 °C (bez nutnosti obsluhy). Uzený losos, sýry nebo klobásky? Žádný problém!
Po vyjmutí spirály můžete v ohništi zatopit i drobným dřevem, resp. založit žhavý základ, který pak doplňujete mokrou hrubou štěpkou. Když půjdeme do důsledku, tak k uzení v Kaiserovo 100' nepotřebujete žádný zdroj energie.
Udírna sama o sobě funguje jako komín. Není tedy důležitý žádný přídavný komínek a proudění kouře regulujete pomocí vzduchové klapky. Ta musí být vždy alespoň z části otevřená, aby kouř udírnou hezky proudil.
Všechny nerezové udírny vyrábíme poctivě v Křižanově na Vysočině. Proto vám na udírnu, její konstrukci, sváry i nýtování mohu nabídnout 5 letou záruku a k tomu kvalitní sužby.
Misku naplňte předem namočenou jemnou dřevěnou štěpkou přibližně do poloviny výšky a umístěte ji přímo nad spirálu. Spirála se postará o podpálení štěpky a teplotu v udírně.
Vložte ohniště do udírny a regulátor spirály otočte do pozice MAX. Přibližně po 10 minutách se mokrá štěpka podpálí a začne tvořit parádní kouř jakej potřebujete.
Regulátor stáhněte z pozice MAX. přibližně na polovinu, na pozici 12 jako na hodinkách. Misku se štěpkou pravidelně kontrolujte (každých 30 min.) a doplňujte mokrou štěpkou.
Máte-li raději videa, mrkněte na můj
youtube. najdete zde mimo jiné i postup, jak ty naše fortelný udírny rozhicovat.

Moje elektrická 100' je ideální startovací udírna pro všechny, kdo chtějí nahlédnout do uzenářského řemesla. Tak raušovní uzení!
Uzení je nové grilování
Tak ať vám šmakuje!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.