Prokopovic bylinková směs koření na klobásy

Můžeme doručit do:
3.4.2024
Skladem
Značka: KAISER
79 Kč / ks
Prokopovic bylinková směs koření na klobásy od Kaisera
OD 5 kusů -10%

 

KAISER_smes_koreni_klobasy_prokopovic

kaiser_delitko 

Udělat doma pořádný poctivý klobásy není tak náročný, jak vám v začátku může připadat. Nemusíme zmiňovat, že oproti kupovanejm přesně víte, co v nich je, jsou vyuzený poctivě celou dobu a nejen pár minut a nebo hůř pomatlaný tekutým kouřem, jak se to dnes bohužel běžně dělá ve velkovýrobě.

Abyste nemuseli moc laborovat a povedlo se to nejlíp hned napoprvé, tak jsme to promysleli za vás. Níž najdete postup a ingredience na pořádný domácí klobásky. Aby šmakovaly ještě víc, udělali jsme 4 poctivý receptůry koření. Ta PROKOPOVIC je bylinková a je to na řezu hezky vidět.

 Celý sáček doporučuju na 5 kg masa. 

 

 

Složení: Černý pepř, saturejka, bazalka, petrželová nať, majoránka, dextróza, glukózový sirup

Trvanlivost: min. 1 rok

 Vyrobeno v Česku

  

RECEPT NA 5 KG PROKOPOVIC BYLINKOVÝCH KLOBÁSKŮ


BUDETE POTŘEBOVAT: 

1 celý balíček PROKOPOVIC směsi koření

100 až 125 g soli (kdo míň solí, držte se spodní hranice)

3 kg vepřovýho boku bez kůže

1 kg vepřový plece zbavená šlach a jiných hažlí, co v klobáse mít nechcete že

1 kg hovězí maso přední nebo krk (zase očištěný)

cca 3 deci vody

vepřový střívka (velikost 34/36 nebo podobné)

 

POSTUP:

Maso nakrájejte tak, aby se vešlo do mlýnku. Hovězí maso a kousek bůčku pomelte na jemné desce (ideální jsou 3 mm nebo můžete i 2× na 4,5 mm), zbytek masa na hrubé desce 12 nebo líp na 16 mm, ať má klobása na řezu hezkou masovou struktůru! Do pomleté směsi přidejte sůl, vodu a koření, dobře promíchejte (trvá to). Takto připravenou směs je ideální nechat odpočnout do druhýho dne.

  No a můžem narážet do střívek, já používám velikost 34/36. Seženete je u dobrýho řezníka. Ty namočíte podle návodu a můžete plnit pomocí nabíjecí soupravy k mlýnku, je to lehký, jen se hodí 4 ruce. Klobásy osušte a můžete vkládat do předem vyhřáté udírny na cca 70 °C. Udím přibližně 7 hodin, až jsou krásně zlatý.

 

Tak raušovní uzení!

 

 

 

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
5
Avatar autora | 18.8.2023
Překvapil mě jak dobře tahle bylinková záležitost klobáskám sluší. Stojí za vyzkoušení

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu