Kaiserovy elektrické udírny

Cena

820011300
1820011300

Značky

Hmotnost masa?

Materiál?

Externí odvod kouře?

Sezóna uzení?

Zaměření?

Velikost?

Udírny s minimální obsluhou?

Vymazat filtry

Položek k zobrazení: 2
2 položek celkem

Princip uzení v elektrických udírnách se nějak neliší od klasických udíren. Ať už zděných nebo dřevěných udíren. Kolem masa a ryb stále proudí kouř z kvalitního dřeva při určité teplotě. Hlavní rozdíl je ve zdroji tepla, způsobu výroby kouře a snadnější obsluze.

Elektrické udírny jsou bezkonkurenční v rychlosti začátku uzení, údržbě a pohodlnosti udržení stálé teploty. Odpadá rozdělávání ohně a čekání na ty správné uhlíky. Několika hodinové vyhřívání udící komory, jak to můžete znát u zděných udíren, se zkrátí na pár minut. Nehrozí ani velké kolísání teploty mezi příkládáním. Udírnu vytápí topné těleso řízené termostatem. V našich udírnách najdete topné spirály o příkonu 2000W. Tvorba kouře vzniká buď v misce těsně nad spirálou a nebo ještě pohodlněji odděleně ve výrobníku kouře. Odpadá tak kropení dřevěné drtě a stačí ji pouze nasypat do zásobníku. Ten pak podle druhu vydrží vyrábět kouř 6-12 hodin na jedno naplnění. Udírny vyrábíme ve dvou základních řadách: jednopláštové a dvouplášťové, zateplené izolací Isover o tloušťce 25 mm.

mceclip0-5

Uzení v elektrické udírně vás v proviantu nějak neomezuje. Vyudíte vše, na co jste zvyklí a co se jen udit dá. Zpravidla s menší námahou. I když z doby uzení cuknout nejde, protože tady bude vždy platit - čím více času uzenému věnujete, o to lepší výsledek pak v puse máte. V začátcích doporučujeme vyzkoušet ryby, které jsou vyuzené za pár hodin. Fajnšmekři se můžou pustit do uzení celé kýty nebo vyzkoušet královské uzení studeným kouřem.

Pro správný výběr doporučujem zvážit několik věcí. První je množství, jaké budete chtít udit naráz. Lepší je udit méně a častěji, ale na druhou stranu do udírny toho vždy můžete dát méně, než je její maximální kapacita. Pokud máte jasno ve velikosti, pak je dobré zvážit výbavu s ohledem na rozpočet. Za nás série SMOKEMEISTER vede, co se týče možností uzení, ať jde o teplý nebo studený kouř, filtraci a chlazení kouře s minimální obsluhou. 

mceclip0-7

Naše nejoblíbenější a nejprodávanější elektrické udírny pro domácí uzení jsou dvě a každá je z jiného konce. Ze základní řady drží první pozici elektrická 100’. V závěsu a naopak z nejvyšší řady SMOKEMEISTER je nejoblíbenější letošní novinka izolovaná udírna s výrobníkem kouře SMOKEMEISTER 125’ s prosklenými dveřmi. Udíren máme v nabídce více a pro porovnání, jaký model by mohl být ideální zrovna pro vás, se můžete dočíst v tomto článku.

 

Za kvalitou Kaiserových udíren si stojíme a proto poskytujeme na všechny udírny prodlouženou záruku 5 let.

 mceclip0-10

 

 

 

 

 

 

Zpět do obchodu