Kaiserova '50' elektrická přenosná udírna
Kategorie: | Kaiserovy elektrické udírny |
---|---|
? Hmotnost masa: | Až 10kg |
? Materiál: | Nerez |
? Výška udírny: | 85cm |
? Druh topení: | Topeniště s el. spirálou |
? Sezóna uzení: | Od jara do podzimu |
? Zaměření: | Domácí a zahradní |
PŘENOSNÁ "ELEKTRICKÁ PADESÁTKA" je nejoblíbenější elektrická udírna v mé nabídce a výborně se hodí pro domácí uzení od jara do podzimu. Dokud teplota nespadne pod 5°C.
PADESÁTKA zvládne uzení tradičně dřevem nebo moderněji topnou elektrickou spirálou s termostatem (v kombinaci s udícíma pilinama nebo jemnou štěpkou), která je již součástí balení. Díky kalenýmu sklu ve dveřích udírny můžete sledovat, co se uvnitř při uzení děje. Udit můžete zavěšením na háčky a nebo využít 3 patra roštů. Pro uzení studeným kouřem (do 30°C) doporučuju přikoupit generátor studenýho kouře.
Elektrické udírny fungují velmi jednoduše - topnou spirálu uložíte do ohniště, do misky nasypete udící piliny nebo štěpku, kterou navlhčíte a položíte přímo na spirálu. Ta štěpku sama podpálí a termostat, který ovládáte přímo na spirále, se postará o správnou teplotu v udírně. Vy pouze občas kropíte štěpku pro řízení množství kouře a správnou vlhkost v udírně.
Po vyjmutí topné spirály můžete v ohništi zatopit i drobným dřevem a nebo udícíma pilinama.
Vejde se do ní 12 středních ryb, cca 25 klobás a nebo 10 kilo masa rozložený na roštech.
VERCAJK CO NAJDETE V KRABICI:
univerzální zásuvka s topnou spirálou a miskou na udící piliny
(po vyjmutí spirály můžete zatopit drobným dřevem)
1x set háčků ve tvaru S (celkem 5 kusů)
1x set háčků ve tvaru U (celkem 5 kusů)
1x Kaiserův českej teploměr do udírny
1x odkapová miska (pro zachycení tuku z masa)
500g jemné bukové štěpky (vystačí na jedno uzení)
CO SE MŮŽE HODIT NAVÍC:
Na podstavci udírna dobře vynikne a navíc se nemusíte ohýbat.
Ochrannej obal, ať je udírna hezky v suchu za každýho počasí
Pokud jste lenošní věšet na háky nebo se to ani moc věšet nedá, rošty navíc se hodí
Můj prověřenej čistič dá nerez zase snadno do pucu bez strachu, že by udírně ublížil.
TECHNICKÉ PARAMETRY:
materiál: nerez
příkon topné spirály: 2000W
kapacita potravin: 10 kg
vnější rozměry: 395 x 800 x 275 mm
rozměry udící komory: 395 x 525 x 270 mm
kapacita misky (cca 2-3hod. uzení): 100g drtě/štěpky
maximální doporučená teplota: 110 °C
váha udírny: 14 kg
Pozn.: Udírna je vhodná pouze do venkovního prostředí a nelze ji napojit na externí kouřovod.
VÝHODY ELEKTRICKÉ NEREZOVÉ UDÍRNY:
- elektrická spirála vytopí udírnu za pár minut
- udící piliny nebo jemná štěpka plně nahrazuje klasické dřevo, uzení je s nimi čistější a bez sazí
- integrovaný termostat hlídá nastavenou teplotu - žádný přikládání
- spirála udící štěpku zároveň podpálí a stará se tak o vývin kouře
- na vás je pouze kropení vodou pro správnou vlhkost v udírně a řízení hoření
- celonerezová konstrukce udírny bude sloužit po dlouhou dobu
- ekonomický provoz - spotřeba el. přibližně 3-5Kč a 100g štěpky za 1 hodinu uzení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.