Maucta panstvo! Vánoce za rohem a tak mám pro vás k nerezovejm udírnám teď i glancovní dárky. Přeju raušovní uzení!

Jakou vybrat udírnu?

 A PROČ KAISEROVU PLECHOVOU UDÍRNU? 

 

• všechny udírny u nás v Křižanově opravdu vyrábíme (mrkněte na video)

prodloužená záruka 5let na sváry, nýty, plášť a konstrukci

• možnost vrácení nebo výměny nepoužité udírny i za 30dní bez udání důvodu
• bohatá základní výbava včetně roštů, háčků, teploměru a udících pilin
• udírny jsou složené - po vybalení je připravena do 5ti minut
• za 10 minut od zapnutí topné spirály můžete udit
ekonomický provoz - elektřiny spotřebuje cca za 5Kč/hod. a 500g drtě vydrží 6-8hod. uzení
snadno se udržují - veškeré vnitřní vybavení lze snadno z udírny vyndat včetně dveří
• nejlepší volba po hygienické stránce, nerez navíc nepřenáší pachy (např. ryba a maso)
• neshoří, nezreznou - naši zákazníci vlastní udírnu i 15let
• nerezové modely jsou nerezové všude vč. vnitřní nosné kostry, žádné plasty nebo imitace

 

Tradice od roku 1992 a za tuto dobu naše udírny dobře znají i v Evropě. Zejména v Německu a Francii, kam jich směřuje nejvíce.

 

JAKÝ JE ROZDÍL MEZI JEDNOTLIVÝMI MODELY?

 Udírny vyrábíme ve 3 základních konstrukcích - jednoplášťové, dvouplášťové s izolací a kompaktní skládací pro rybáře

 

PŘENOSNÉ  A RYBÁŘSKÉ UDÍRNY

Přenosné udírny jsou jednoplášťové, mají univerzální ohniště pro topení dřevem a lze do nich umístit i elektrickou topnou spirálu. Jsou výbornou volbou pro ty, kdo s uzením začínají a nebo udí párkrát do měsíce. Udit v nich lze od jara do podzimu, než teplota klesne pod 5°C. Kdo nemá možnost připojit udírnu k elektřině, nabízíme i variantu pouze na dřevo.

 

50electric-plugfire-flame

KAISEROVA PŘENOSNÁ 50" 

Nejoblíbenější základní model s atraktivním prosklením. Prodáváme ji ve dvou variantách. Pokud se rozhodnete pro tu elektrickou, po vyjmutí topné spirály a misky na piliny můžete v ohništi udit i dřevem. Vejde se do ní až 10kg masa nebo 12 středních ryb. Plášť i ohniště jsou nerezové a udící prostor nabídce objem přibližně 50l. Kouř odchází horní stěnou, kde je připravený otvor o průměru 40mm a je možné ho přivírat klapkou.

60.pgelectric-plugfire-flame

KAISEROVA PŘENOSNÁ 60"

Šedesátka má identické venkovní rozměry s padesátkou. Horní část je odnímatelná, kde je možné grilovat. Ohniště je také univerzální a i grilovat můžete s elektrickou spirálou nebo ohniště přesunout do horní části a dopřát si grilování na dřevěném uhlí. Tuto variantu nabízíme pouze s topnou spirálou.

100electric-plugfire-flame

KAISEROVA PŘENOSNÁ 100"

Stovka má stejný půdorys i systém ohniště, jako předchozí modely, ale je vyšší o 40cm. To dovoluje zavěsit maso nebo ryby ve dvou řadách a vyudíte tedy dvojnásobné množství. Dobře se hodí i na delší ryby, jako jsou třeba úhoři. Velmi dobrá volba v poměru objemu udírny a její ceny.

30fire-flame

KAISEROVA RYBÁŘSKÁ 30" 

Lehká a kompaktní udírna je dobrou volbou pro rybáře. Co je víc, než čerstvá ryba vyuzená hned u vody. Výborná je i třeba do kempu nebo na chatu, protože jde velmi snadno složit a přenést. Váží pouhých 6kilo a po rozlošení je vysoká až 90cm. Pro přenášení je vybavena praktickým držadlem s dřevěnou rukojetí. 

 

IZOLOVANÉ UDÍRNY

Vyšší řada našich udíren vhodná pro celoroční uzení. Tyto udírny jsou dvouplášťové a mezi nerezovými plášti je uložena minerální izolace o tloušce 25mm. Oproti základní řadě jednoplášťových udíren mají tyto i masivní nerezový rám.

80electric-plugfire-flame

KAISEROVA IZOLOVANÁ 80"

Ideální domácí udírna bez omezení použití v ročním období. Oproti jednoplášťovým modelům je hlubší a vejde se tedy do ní o jednu řadu masa nebo ryb více, tedy 16ryb oproti 12ti. Lépe drží teplo, nehrozí kondenzace vody na stěnách ani v nízkých teplotách a místo samotné klapky už ji vyrábíme s plnohodnotným komínkem o průměru 100mm. Udírnu nabízíme ve dvou variantách, pokud byste chtěli střídat elektrické topení se dřevem, bude potřeba dokoupit i samotné ohniště na dřevo.

125electric-plugfire-flame

KAISEROVA IZOLOVANÁ "125"

I zde je základna a ohniště stejné, jako má osmdesátka, ale je vyšší o 40cm. Vejde se do ní až 20kg masa nebo přes 30 středních ryb (pstruhů, makrel..) Maso a ryby se zavěšují ve dvou patrech na nerezové tyčky a nebo se umístí na 5 roštů, které najdete v základním balení. V nabídce ji máme v elektrické variantě a také topení dřevem. Rozdíly jsou pouze v odlišném ohništi, které lze vzájemně kombinovat.

udirna_el_200electric-plugfire-flame

KAISEROVA IZOLOVANÁ "200"

Dvoustovka už je pro pořádné jedlíky. Vejde se do ní až 35kg masa. Je stejně vysoká, jako 125", ale má šířku 60cm (oproti 40cm). Má dvě udící komory které jsou oddělené odkapovou miskou. Po vyndání vznikne jeden velký prostor. Pasují do ní i gastro nádoby a rošty GN 1/1. Váží celých a nerezových 60kg.

 

JAKÉ MNOŽSTVÍ A CO UDIT?

Mimo teleskopických udíren, kdy je možné udit pouze kolmo, tedy zavěšením na háčky můžete vybrat i uzení na roštech (dobrá volba při uzení sýrů nebo křehkých filetů). Mimo množství surovin berte v úvahu i co chcete udit. Pro domácí uzení je často dostačující “PŘENOSNÁ "50” nebo IZOLOVANÁ "80”, jsou to i naše nejprodávanější udírny. Vleze se do nich přibližně 10-12kg masa (klobásků přibližně polovina), ale pokud chcete udit např. celé úhoře nebo jiné delší ryby, určitě se zaměřte na vyšší udírny, jako jsou KAISEROVA "100" a izolovaná "125" nebo největší "200"

 

ELEKTRICKOU NEBO NA DŘEVO?

Ve všech modelech (po výběru ohniště na dřevo) je možné topit drobným dřevem nebo dřevěným uhlím, které se posypává navlhčenou dřevěnou štěpkou pro vývin kouře pro uzení. V přenosných a izolovaných udírnách lze volitelně topení dřevem nahradit topnou elektrickou spirálou, kde teplotu řídí integrovaný termostat ve spirále a tak pouze kontrolujete a případně kropíte piliny nebo jemnou drť. Pokud máte v místě uzení možnost připojení k elektrice, tohle řešení můžeme jen doporučit. Není to sice pořád plně automatická udírna, ale po nastavení správné teploty už stačí jen párkrát do hodiny pokropit případně dosypat udící piliny. 

 

HORKÝ NEBO STUDENÝ KOUŘ?

Uzení horkým kouřem je velmi oblíbené, díky obrovské úspoře času a větší šťavnatosti masa. Naše elektrické udírny pracují v teplotách 60-100°C (nedoporučujeme přesahovat 110°C). V udírnách jde dobře udit i studeným kouřem. Výborný je například losos, ořechy nebo sýry, kterým stačí v udírně pár hodin. K tomu poslouží Generátor studeného kouře.

 

Z JAKÉHO MATERIÁLU JE UDÍRNA VYROBENA?

V naší nabídce naleznete plechové udírny a v drtivé většině nerezové. Nerez vyniká dlouhou životností a i snadnější údržbou oproti zděným a dřevěným udírnám, nesporná výhoda je i po hygienické stránce. Nerezové udírny jsou také velmi rychle vyhřáty na požadovanou teplotu (ve většině modelů lze udit do 10ti minut od zapnutí). Odpadá tak zdlouhavé roztápění, jak můžete znát u zděných udíren. V nabídce máme i cenově příznivější varianty z pozinkovaného plechu. 

 

Pokud potřebujete poradit, budeme rádi, když nám zavoláte na tel. 601 123 321 nebo napíšete e-mail na kaiser@udirny.cz