Jakou vybrat udírnu?

 

 

 PROČ PLECHOVOU UDÍRNU OD KAISERA?

          • udírny jsou složené
          • všechny modely jsou přenosné
          • záruka 5let na plášť a konstrukci
          • za 10 minut od zapnutí topné spirály můžete udit
          • ekonomický provoz, spotřeba el. v řádu korun a nízká spotřeba pilin
          • snadno se udržují a nepřenášejí pachy (např. ryba vs. maso)
          • neshoří, nezreznou - naši zákazníci vlastní udírnu i přes 15let
          • nerezové modely jsou nerezové všude vč. vnitřní nosné kostry
          • možnost vrácení nepoužité udírny i za 30dní bez udání důvodu
          • všechny udírny vyrábíme (mrkněte na video)

Tradice od roku 1992 a za tuto dobu naše udírny dobře znají i v Evropě.

 

JAKÝ JE ROZDÍL MEZI JEDNOTLIVÝMI MODELY?

 Udírny mají 3 základní konstrukce - jednoplášťové, izolované dvouplášťové a kompaktní skládací.

Jednoplášťové a izolované mají pak často verzi na dřevo a elektrickou variantu.

 

Mezi naše základní modely patří   KAISEROVA "50", "60 s grilem" a vyšší "100".

Jsou výbornou volbou pro ty, kdo s uzením začínají a nebo udí párkrát do měsíce.

Udit v nich lze od jara do podzimu, než teplota klesne pod 5st. 50 i 100 nabízíme v

elektrické verzi (která je multifunční a po vyjmutí topné spirály můžete zatopit i dřevem).

Ti co nemají možnost připojit udírnu k elektřině, nabízíme i variantu pouze na dřevo.

 

Lehká a kompaktní RYBÁŘSKÁ "30" je dobrou volbou pro rybáře. Co je víc, než čerstvá ryba vyuzená hned u vody!

Výborná je i třeba do kempu nebo na chatu, protože jde velmi snadno složit a přenést. 

 

Mezi naši vyšší řadu udíren patří modely KAISEROVA "80", vyšší "125" a velká dvoudvéřová "200".

Tyto udírny jsou izolované, to znamená, že mají dva pláště a mezi nimi najdete kvalitní izolaci Isover o tloušťce 25mm.

Nerezové modely jsou nerezové opravdu všude, mimo vnějšího a vnitřního pláště je z nerezových profilů i nosná konstrukce a také ohniště.

Díky izolaci v nich lze udit celoročně.

  

JAKÉ MNOŽSTVÍ A CO UDIT?

Mimo teleskopických udíren, kdy je možné udit pouze kolmo, tedy zavěšením na háčky, 

si můžeme vybrat i uzení na roštech (dobrá volba při uzení sýrů nebo filetů). Mimo množství surovin berte v úvahu i co chcete udit.

Pro domácí uzení je často dostačující “PŘENOSNÁ "50” nebo IZOLOVANÁ "80”, jsou to i naše nejprodávanější udírny. 

Vleze se do nich přibližně 8-10kg masa (klobásků přibližně polovina), ale pokud chcete udit např. celé úhoře nebo jiné delší ryby,

určitě se zaměřte na vyšší udírny, jako jsou KAISEROVA "100" a izolovaná "125" nebo větší "200"

 

ELEKTRICKOU NEBO NA DŘEVO?

Ve všech udírnách je možné topit drobným dřevem, které se posypává vlhčenými pilinami.

V přenosných a izolovaných udírnách lze volitelně topení dřevem nahradit topnou elektrickou

spirálou, kde teplotu řídí integrovaný termostat a tak pouze kontrolujete a případně kropíte piliny.

Pokud máte v místě uzení možnost připojení k el. sítí, tohle řešení můžeme

jen doporučit. V přenosných udírnách můžete použít i plynový hořák.

 

HORKÝ NEBO STUDENÝ KOUŘ?

Uzení horkým kouřem je velmi oblíbené, díky obrovské úspoře času a větší šťavnatosti masa.

Naše elektrické udírny pracují v teplotách 60-100°C (nedoporučujeme přesahovat 110°C).

V udírnách jde dobře udit i studeným kouřem. K tomu poslouží Generátor studeného kouře.

Mimo masa takto vyudíte sýr, ořechy a nebo vynikajícího lososa.

 

Z JAKÉHO MATERIÁLU JE UDÍRNA VYROBENA?

V naší nabídce naleznete plechové udírny a v drtivé většině z nerezi.

Nerez vyniká dlouhou životností a i snadnější údržbou oproti zděným a dřevěným udírnám,

nesporná výhoda je i po hygienické stránce. Nerezové udírny jsou také velmi rychle vyhřáty

na požadovanou teplotu (ve většině modelů lze udit již za 10minut), odpadá tak zdlouhavé roztápění,

jako můžete znát u zděných udíren.

V nabídce máme i ekonomičtější varianty z pozinkovaného plechu. 

 

Pokud potřebujete poradit, budeme rádi, když nám zavoláte na tel. 601 123 321 nebo napíšete e-mail na kaiser@udirny.cz

 

kaiser-klobouk