Uzení je někdy kumšt a jindy zase alchymie. Tady jsem pro vás uctivě sepsal sloupeček základních informací o tom, jaké zvolit dřevo, potažmo štěpku k uzení. Tak se do toho neváhejte pustit na plnej knedlík.
Při použití elektrické spirály používejte výhradně jemnou štěpku nebo bukové piliny z mojí nabídky. Do ohniště s dřevěným základem můžete použít jak hrubou, tak I jemnou štěpku.
na naší dědině byl vždycky nejoblíbenější buk a dřevo z olše. a je tomu zřejmě tak i všude kolem. právě pro svoji univerzálnost a jemné aroma mám v nabídce bukovou štěpku ve dvou frakcích.
dejte pozor na to, aby dřevěná štěpka neobsahovala prach, kůru, hnilobu a plísně. Pozor i na oleje a další kontaminace. Doporučuju proto vybírat přímo produkty vyrobené výhradně pro uzení.
příslušenství
Nebojte se ovocné štěpky! udíte-li na buku nebo olši, zařaďte některou z ovocných štěpek třeba jen na závěr uzení. takový poslední dvě hodinky budou tak akorát. proviant získá "barvu" i zajímavější chuť.
koupit jalovec
přestože takovej smrk, modřín nebo borovice voněj krásně, při uzení masa se jim panstvo raději vyhněte. po nich je maso hořké a nemusí to být ausgerechnet labůžo, na to dám štempl.
Základem kvalitního kouře a raušovního výledku je vždycky kvalitní vlhká štěpka! ale zase dejte bacha, ať nemáte v ohništi rybník. Pro sichr zkontrolujte celý můj návod.
Nenašli jste odpovědi na vaše otázky? Zavolejte nám!
PO - PÁ / 8 - 16 HOD. +420 601 123 321