Maucta Panstvo! V Brně máme otevřeno v sobotu 9-12 hod. a vše z nabídky skladem.

Recepty

UZENÝ VEJCE PŘESPOLNÍ LIBĚNY

Jestli vám ještě velikonoční vejce nelezou ušima, mám pro vás jeden epesní kasaštyk. Byla to přespolní Liběna, která do světa pustila tuhle tenkrát novinku, ze který se mi vždycky napnuly kšandy. Tak raušoví uzení! V první řadě je nutný zdůraznit, že budeme udit studeným kouřem, takže k tomu bude potřeba generátor studenýho kouře a přibližně polovina sáčku bukovejch pilin. Aus...

JOHANNOVA UZENÁ MAKRELA

Makrela je vděčná ryba na uzení a přijde vhod, pokud s kouřem teprve začínáte. Patří mezi tučný ryby, maso je šťavnatý a navíc si splníte denní dávku omega-3, takže je to vlastně taková srdcová záležitost. Pro mě teda určitě. Johann to má zmáklý a všechny poměry přesně vyladěný, takže nasypte celej sáček do 1 litru vody a pár minut povařte. Stačí, když se voda bude v hrnci jen tak ...

POMAZÁNKA Z UZENÉ MAKRELY

Když se náhodou panstvo stane, že vám po uzení zbyde pár makrel, ještě to nemusí bejt na škodu. Mám pro vás totiž sichr recept na snadnou a rychlou pomazánku, se kterou na sichr zabodujete. Tak raušovní uzení! Na pomazánku budete panstvo potřebovat 200 g masa z domácí uzené makrely, 200 g lučiny nebo žervé, 1-2 lžíce bílýho jogurtu, šťávu z ½ citronu kvalitní sůl a trochu pepře. ...

ECHTOVNÍ UZENÉ KUŘE

Jestli jste akorát setnuli slípku na dvorku, bude se určitě hodit rychlá rada, jak s ní naložit. Jako vždy nepůjde o nic složitého, jen je potřeba poctivá příprava a pak už to panstvo půjde skoro samo. Tak raušovní uzení!   Příprava lákuDo 2 litrů vody nasypte 100g soli a 30g cukru nebo medu. Rozmačkejte 5 stroužků česneku a přidejte dva pomeranče, badyán, hřebíček, skořici a...

VÁNOČNÍ UZENÝ KAPR

Vánoce se rychle blíží, ale před tím, než picnete kapra, si dobře rozmyslete, jak s ním letos naložíte. Mám pro vás totiž sichr recept na trošku jinačí Vánoce, než jsme byli dosud zvyklí. A Přitom tradici necháme na stole stále své místo. Připravte si 3 l nakládacího láku. Za mě na kapra doporučuju helmutovu recepturu, ta je sichr. A polovina balení je tak akorát na 3 litry / 4 fil...

MARTINOVA UZENÁ HUSÍ PRSA

Netradiční hostina na svatýho Martina. Krásně se to rýmuje panstvo, ale ještě lépe chutná. Zůstaneme u tradiční husy, ale vyladíme Ji tak, aby to byl na sichr kulinářský zážitek.Nebude to žádná štrapáce, tak pomalu rozbafejte udírnu. Bude potřeba 8 husích prsou s kůží, 2 BIO pomeranče, kvalitní hrubá sůl, pár svazků tymiánu a špetku pepře. Prsa naložíme tzv. "na sucho", t...

TATARÁK Z UZENEJCH SYREČKŮ

Tady znám panstvo pouze dva tábory. Někdo syrečky miluje a druhej je zas nemůže ani cejtit. Ale povim vám, s touhle pochoutkou budete za krále hostiny! Stačí k tomu pár hodin studenýho kouře a trénovanej triceps. Tak raušovní uzení! syrečky uďte 4 hodinky studeným kouřem (max. do 30 stupňů) a pak nechte chvíli odležet. Na rozumnou porci pro 3 lidi použijte 2 kusy syrečků,...

GERHARDŮV UZENEJ PSTRUH

Sousede, díky uzenejm pstruhům prej náš praděda postavil první udírnu. Je to těžko uvěřitelná laskomina a přitom není potřeba mít zrovna fištróna. Vyudit pstruha zvládnete ein zwei, jen panstvo pořiďte u správnýho rybáře! Připravené (vykuchané) pstruhy naložte panstvo do připraveného Gerhardova láku. Jeden sáček je tak akorát na 5 litrů láku. Ten doporučuju nejrpve převařit a ...

Uzené tvarůžky se sádlem

Povim vám, tady znám jenom dva tábory. Někdo tvarůžky miluje, druhej je nemůže ani vidět, natož cítit. Avšak uzené tvarůžky na studeném kouři, to je panstvo extratřída, se kterou se máloco dá srovnávat. Klidně bych to mohl nazvat poctivou Křižanovskou svačinkou.Co budete potřebovat do základu? Jedno balení olomouckých tvarůžků, vepřový sádlo (já ho šmrncnul praženou cibulkou), poctivej bochník ...

Křepelčí salát

Co budete potřebovat do základu? Sousede, ideálně 1x větší ledovej salát, 8x křepelčí vejce, 1x pevný jablko, hrst vlašáků, ideálně zauzených, jedlé květy na garnyž. Na dresing pak budete potřebovat 6 lžic olivovýho oleje, 2 lžíce jablečnýho octa nebo citronové šťávy, 2 lžíce zakysané smetany nebo jogurtu, 1 lžičku medové hořčice, sůl a pepř.   Jak připravit křepelčí vejce pro uzení...

Nahoru
16 položek celkem
Zpět do obchodu