Recepty

ECHTOVNÍ UZENÉ KUŘE

Jestli jste akorát setnuli slípku na dvorku, bude se určitě hodit rychlá rada, jak s ní naložit. Jako vždy nepůjde o nic složitého, jen je potřeba poctivá příprava a pak už to panstvo půjde skoro samo. Tak raušovní uzení!   Příprava lákuDo 2 litrů vody nasypte 100g soli a 30g cukru nebo medu. Rozmačkejte 5 stroužků česneku a přidejte dva pomeranče, badyán, hřebíček, skořici a...

VÁNOČNÍ KAPR

Vánoce se rychle blíží, ale před tím, než picnete kapra, si dobře rozmyslete, jak s ním letos naložíte. Mám pro vás totiž sichr recept na trošku jinačí Vánoce, než jsme byli dosud zvyklí. A Přitom tradici necháme na stole stále své místo. Připravte si 3 l nakládacího láku. Za mě na kapra doporučuju helmutovu recepturu, ta je sichr. A polovina balení je tak akorát na 3 litry / 4 fil...

MARTINOVA HUSÍ PRSA

Netradiční hostina na svatýho Martina. Krásně se to rýmuje panstvo, ale ještě lépe chutná. Zůstaneme u tradiční husy, ale vyladíme Ji tak, aby to byl na sichr kulinářský zážitek.Nebude to žádná štrapáce, tak pomalu rozbafejte udírnu. Bude potřeba 8 husích prsou s kůží, 2 BIO pomeranče, kvalitní hrubá sůl, pár svazků tymiánu a špetku pepře. Prsa naložíme tzv. "na sucho", t...

TATARÁK Z UZENEJCH SYREČKŮ

Tady znám panstvo pouze dva tábory. Někdo syrečky miluje a druhej je zas nemůže ani cejtit. Ale povim vám, s touhle pochoutkou budete za krále hostiny! Stačí k tomu pár hodin studenýho kouře a trénovanej triceps. Tak raušovní uzení! syrečky uďte 4 hodinky studeným kouřem (max. do 30 stupňů) a pak nechte chvíli odležet. Na rozumnou porci pro 3 lidi použijte 2 kusy syrečků,...

UZENEJ PSTRUH

Sousede, díky uzenejm pstruhům prej náš praděda postavil první udírnu. Je to těžko uvěřitelná laskomina a přitom není potřeba mít zrovna fištróna. Vyudit pstruha zvládnete ein zwei, jen panstvo pořiďte u správnýho rybáře! Připravené (vykuchané) pstruhy naložte panstvo do připraveného Gerhardova láku. Jeden sáček je tak akorát na 5 litrů láku. Ten doporučuju nejrpve převařit a ...

Uzené tvarůžky se sádlem

Povim vám, tady znám jenom dva tábory. Někdo tvarůžky miluje, druhej je nemůže ani vidět, natož cítit. Avšak uzené tvarůžky na studeném kouři, to je panstvo extratřída, se kterou se máloco dá srovnávat. Klidně bych to mohl nazvat poctivou Křižanovskou svačinkou.Co budete potřebovat do základu? Jedno balení olomouckých tvarůžků, vepřový sádlo (já ho šmrncnul praženou cibulkou), poctivej bochník ...

Křepelčí salát

Co budete potřebovat do základu? Sousede, ideálně 1x větší ledovej salát, 8x křepelčí vejce, 1x pevný jablko, hrst vlašáků, ideálně zauzených, jedlé květy na garnyž. Na dresing pak budete potřebovat 6 lžic olivovýho oleje, 2 lžíce jablečnýho octa nebo citronové šťávy, 2 lžíce zakysané smetany nebo jogurtu, 1 lžičku medové hořčice, sůl a pepř.   Jak připravit křepelčí vejce pro uzení...

Uzená velikonoční vejce

Vzpomínám si, jak jsme jako malý caparti lítali od domu k domu a proháněli místní studentky nahluchlýho pianisty Konráda. Pentle jsme sbírali jako skalpy a vajíčka? Těch jsme měli plný kapsy. Starší mančaft, kterýmu velel mladej Klicpera je naopak ještě v letu ládoval do sebe a na tajňáka to prokládal borovičkou. Ale povím vám, největší kasaštyk měla přespolní Liběna. U tý se zastavil sn...

Uzený hovězí JERKY

Nehledejte za tím nic složitýho, je to v kouři sušený maso…ale sakra návykový. Oplatky na vejletě nebo na svahu nechte děckám a vytáhněte z báglu raději poctivej flák hovězího. Na mase nešetřete, potřebujete to libový – vydrží vám pak dýl.   Ingredience: 1,2 kg hovězí zadní (nebo i jinou libovou část) 1x šálek kvalitní světlé sojovky 3x polívkový lžíce Worchestrové omáčky 1x vrchovat...

Pulírovaný uzený kapr

  Zdařbůh, panstvo! Štědrý den se rychle blíží, ale před tím, než picnete kapra si dobře rozmyslete, jak s ním letos naložíte. Mám pro vás totiž sichr recept na trošku jinačí Vánoce, než jsme byli dosud zvyklí. Budete k tomu potřebovat přibližně 600 g chlazených filetů z kapra (ideálně vykoštěné), 150–200 g mořské soli, 6 stroužků česneku a čerstvý tymián. Sůl rozpusťte ve třech litrech ...

Nahoru
14 položek celkem

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení