O uzení

Základní seznámení s uzením masa, postupy nakládání masa, ryb a také uzení sýrů a nebo třeba ořechů. 

Jakou vybrat udírnu?

    KDE A V JAKÉM ROČNÍM OBDOBÍ BUDU UDIT?   Základní modely jako je třeba "PŘENOSNÁ PADESÁTKA" je výbornou volbou pro ty, kdo s uzením začínají...

Nakládání a uzení masa

      UZENÍ MASA   Domácí uzení masa není vůbec náročné, pokud dodržíme pár základních pravidel. Uzení v domácích udírnách je sice časově nároč...

Uzení ryb

    UZENÍ RYB     Uzené ryby, to není jen uzený losos nebo makrela, jak je známe ze supermarketu. Naložení a uzení ryb v domácích podmínkách je...

Uzený losos a recepty z něj

    UZENÝ LOSOS     Losos je jedna z mála ryb, kterou lze dobře udit studeným kouřem i v našich podmínkách.   Začíná to správným výběrem filetu,...

Uzení sýrů a tofu

    UZENÍ SÝRU   Uzený sýr je výbornou alternativou k masu, která nás může napadnout. Mimo jiné kdo vyzkouší vlastní domácí uzený sýr, jen těžko...

Slovnik pojmů uzení

SLOVNÍK UZENÍ Uzenářský slovník - Encyklopedie uzení   DOVAŘOVÁNÍ Metoda dovařování se používá pro vrácení vody masu, kterou ztratilo při uzení. ...

6 položek celkem