O uzení

Základní seznámení s uzením masa, postupy nakládání masa, ryb a také uzení sýrů a nebo třeba ořechů. 

DŘEVO NA UZENÍ

  Uzení je někdy kumšt a jindy zase alchymie. Tady jsem pro vás uctivě sepsal sloupeček základních informací o tom, jaké zvolit dřevo, potažmo štěpku k uzení. Tak se do toho neváhejte pustit na plnej knedlík.   Jakou dřevěnou štěpku použít? Při použití elektrické spirály používejte výhradně jemnou štěpku nebo bukové piliny z mojí nabídky. Do ohniště s dřevěným základe...

NAKLÁDÁNÍ A UZENÍ MASA

Domácí uzení masa není vůbec náročné, pokud dodržíte pár základních pravidel. Uzení v domácích udírnách je sice časově náročnější než grilování, ale celkový výsledek to několikanásobně vynahradí. Jen si představte, když na oslavě vytáhnete z udírny pořádný kus voňavé a křehké uzené kotlety nebo vlastní klobásky.       NAKLÁDÁNÍ MASA NA UZENÍ  Základní postup uz...

Uzení s generátorem studeného kouře

Jak je panstvu známo a jasno z nadpisu, generátor je určen pro vývin studeného kouře pro uzení. Po tom, co piliny v otvoru generátoru zapálíte, začnou se pomalu samy prohořívat, což je, řeknu vám, náramně libový! Záleží na tom, jak je venku fajně, ale tak od oka je přibližná doba výdrže vývinu kouře cca 4-6hod., XL verze pak 6 -10hodin, takže žádnej stres. Pozor: do našeho generátoru ...

Jakou vybrat udírnu?

 A PROČ KAISEROVU PLECHOVOU UDÍRNU?    • všechny udírny u nás v Křižanově opravdu vyrábíme (mrkněte na video) • prodloužená záruka 5 let na sváry, nýty, plášť a konstrukci • možnost vrácení nebo výměny nepoužité udírny i za 30 dní bez udání důvodu • bohatá základní výbava včetně roštů, háčků, teploměru a udících pilin • ud...

Uzení ryb

    UZENÍ RYB   Uzené ryby, to není jen uzený losos nebo makrela, jak je známe ze supermarketu. Naložení a uzení ryb v domácích podmínkách je velmi snadné a rychlé, proto se dobře hodí i pro nové hrdé majitele udírny. Udit se dají dobře téměř všechny ryby, jen je potřeba brát v úvahu občas specifické porcování a věšení v udírně, aby ryba při uzení nespadla z háčku....

Uzení sýrů a tofu

    UZENÍ SÝRU   Uzený sýr je výbornou alternativou k masu, která nás může napadnout. Mimo jiné kdo vyzkouší vlastní domácí uzený sýr, jen těžko se vrací k tomu kupovanému.    I zde rozdělujeme uzení studeným a horkým kouřem. Vhodná je většina sýrů. Ať už je to rozšířený eidam, ementál, syrečky nebo zajímavým zážitkem může být niva, balkánský sýr nebo slaný...

Slovnik pojmů uzení

    SLOVNÍK UZENÍ Uzenářský slovník – Encyklopedie uzení   DOVAŘOVÁNÍ Metoda dovařování se používá pro vrácení vody masu, kterou ztratilo při uzení. Použije-li se dovařování, tak je ztráta minimální. Chuť se vylepší, neboť při dovařování se povrchová vrstva tvořená usazeninami z kouře zatáhne dovnitř masa. Jen počítejte, že tmavě zlatožlutá barva se vlastně ve vodě rozpustí a m...

7 položek celkem