Na prodejně se na vás těšíme zase od 5.1. Objednávky expedujem průběžně. Přeju krásný svátky panstvo!

ECHTOVNÍ UZENÉ KUŘE

Jestli jste akorát setnuli slípku na dvorku, bude se určitě hodit rychlá rada, jak s ní naložit.
Udírny Kaiser - Kaiser se slípkou

Jako vždy nepůjde o nic složitého, jen je potřeba poctivá příprava a pak už to panstvo půjde skoro samo. Tak raušovní uzení!
 
Příprava láku

Do 2 litrů vody nasypte 100g soli a 30g cukru nebo medu. Rozmačkejte 5 stroužků česneku a přidejte dva pomeranče, badyán, hřebíček, skořici a špetku pepře. Na sporáku nechte povařit tak 5 minut, než se sůl s cukrem nerozpustí.
 
Příprava kuřat

Kuřata podélně nařízněte po obou stranách páteře a nůžkami ji vyšmikněte ven. Když je nakrojíte i u klíčních kostí, půjdou vám hezky rozložit na rošt. Takto připravené je ponořte na 16-20 hodin do Zchladlého láku (cca 6°C).
 
Délka uzení

Kuřata osuště, nechte je klidně hodinku vzpamatovat se z toho šoku a Zatím vyhřejte udírnu na 80-90 stupňů. Udíme přibližně 6 hodin. Můžete použít vpichovací teploměr. V Prsou by měla teplota držet hodnotu 65°C po dobu 10 minut.
 


K uzení kuřecího vám můžu doporučit štěpku z jabloně, která zvýrazní aroma nakládacího láku.
 
Inspirovali jste se? Tak raušovní uzení!
Nechť vám šmakuje.