POMAZÁNKA Z UZENÉ MAKRELY

Když se náhodou panstvo stane, že vám po uzení zbyde pár makrel, ještě to nemusí bejt na škodu.


Mám pro vás totiž sichr recept na snadnou a rychlou pomazánku, se kterou na sichr zabodujete. Tak raušovní uzení!

Na pomazánku budete panstvo potřebovat 200 g masa z domácí uzené makrely, 200 g lučiny nebo žervé, 1-2 lžíce bílýho jogurtu, šťávu z ½ citronu kvalitní sůl a trochu pepře.
 

Začněte vychlazenou makrelou, kterou oberte od kostí. Čím větší péči si s tím tady dáte, o to větším bombarďákem pak budete. Nikdo tam kost najít nechce, to je jasná věc. Po obrání už to bude fofr.
 

K obranýmu masu přidejte smetanovej sýr. Já mám rád klasickou Lučinu rozmíchanou s trochou poctivýho bílýho jogurtu. Osolím, opepřím, přidám šťávu z půlky citronu a promíchám. Šlus, nic víc netřeba.
 

Nic nemixujte, maso makrely je jemný samo od sebe, tak ať si to zachová nějakou strukturu. Pomazánku dejte do lednice na pár hodin vychladit. Nejlepší však bude až na druhej den.
 

Krásně jemná pomazánka si výborně rozumí s čerstvým křupavým chlebem. Aby byl výsledek "ťip ťop", můžete krajíce dozdobit třeba mladejma výhonkama hrášku nebo ředkvičky.
 


Na uzení makrel používám nejraději kombinaci bukové štěpky a olše. Bukem nikdy nic nezkazíte a v kombinaci s olší chytnou ryby krásně zlatou barvu. 
 
Inspirovali jste se? Tak raušovní uzení!
Nechť vám šmakuje.
Zpět do obchodu