Fajnový modrý sýr vyuzený studeným kouřem

Chuťovky od Kaisera - fajnový modrý sýr vyuzený studeným kouřem

Milé dámy, vážení páni, plísňový sýr, to je pochutnání!

A že vim, jak máte mlsný jazýčky, ještě jsem vyšpekuloval, jak to celý chuťově posichrovat… Tak co myslíte?

Co dodá plesniváku ten správný řádský odér a chuť? Nojo, uzení, to je rauš.

 

Tákže: Plátky sýra, cenťák nebo dva silný, šoupnem na síťovanej rošt.

V udírně si připravíme generátor studeného kouře, plísňáky vložíme a udíme tři až čtyři hodinky.

Sýr chytne půvabnou zlatou patinu. A ta vůně?

Abychom aroma zvýraznili, zabalíme vychladlé sýry do fólie a přes noc strčíme do lednice.

Pak už stačí jen natrhat salát, přidat vlašské ořechy, otevřít víno a rozpoutat chuťový orgie. 

 

Zpět do obchodu