FAJNOVÝ MODRÝ SÝR vyuzený studeným kouřem

cover

Milé dámy, milí páni, plísňový sýr, to je pochutnání!

A že vim, jak máte mlsný jazýčky, ještě jsem vyšpekuloval, jak to celý chuťově posichrovat… a co myslíte?

Co dodá plesniváku ten správný řádský odér a chuť? Uzení, to je rauš.

 

Tákže: Plátky sýra, cenťák, nebo dva silný, šoupnem na síťovanej rošt.

V udírně si připravíme generátor studenýho kouře, plísňáky vložíme a udíme tři, čtyři hodinky.

Sýr chytne půvabnou zlatou patinu. A ta vůně?

Abychom aroma zvýraznili, zabalíme sýry do fólie a přes noc strčíme do lednice.

Pak už stačí natrhat salát, přidat vlašské ořechy, otevřít víno a rozpoutat chuťové orgie.