OVÍNĚNÝ KACHNÍ JERKY

Nedávno jsem se zapovídal se starým Gregorem při pohárku vína, co by se stalo, kdyby se moje kachna náhodou opila. Nakonec z tý debaty vznikl výbornej recept na ovíněný kachní jerky. Není to věda, je to jen kachna, co se v udírně snaží sucho v krku zahnat deckou polosuché Frankovky.
Ovíněné kachní jerky

800 g prsa bez kůže a po očištění

2 lžíce (cca 35g) medu

125 ml červenýho vína

20 g soli

vrchovatá lžička kvalitního pepře (čerstvě namletýho)





Maso dokonale očistěte od hažlí a kóže. Pak to nakrájejte na cca 3 mm plátky proti vláknu. Všechny ingredience dobře rozmíchejte a maso naložte na 1-3 dní do lednice. (přes noc stačí, ale 3 dny jsou pak echt). Pokud nakládáte na dýl, doporučuju to aspoň jednou otočit.

Kachní jerky naložené ve víně

Před uzením se maso neoplachuje, jen utěrkou osušte. Skládejte na síťovaný rošty a udírnu vyhřejte cca na 50-60 stupňů. Odležený a osušený maso dejte do kouře na 2-3 hod., pak pokračujte bez kouře, dokud maso neztmavne a zmatní. Jerky by mělo zůstat po vyuzení pořád pružný.

 

Zpět do obchodu