OVÍNĚNÝ KACHNÍ JERKY
![Ovíněné kachní jerky](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.udirny.cz/user/documents/upload/Ovinene-kachni-jerky.jpg)
![](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.udirny.cz/user/documents/upload/zavorka-top.jpg)
800 g prsa bez kůže a po očištění
2 lžíce (cca 35g) medu
125 ml červenýho vína
20 g soli
vrchovatá lžička kvalitního pepře (čerstvě namletýho)
Maso dokonale očistěte od hažlí a kóže. Pak to nakrájejte na cca 3 mm plátky proti vláknu. Všechny ingredience dobře rozmíchejte a maso naložte na 1-3 dní do lednice. (přes noc stačí, ale 3 dny jsou pak echt). Pokud nakládáte na dýl, doporučuju to aspoň jednou otočit.
![Kachní jerky naložené ve víně](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.udirny.cz/user/documents/upload/Ovinene-kachni-jerky-02.jpg)
Před uzením se maso neoplachuje, jen utěrkou osušte. Skládejte na síťovaný rošty a udírnu vyhřejte cca na 50-60 stupňů. Odležený a osušený maso dejte do kouře na 2-3 hod., pak pokračujte bez kouře, dokud maso neztmavne a zmatní. Jerky by mělo zůstat po vyuzení pořád pružný.
![](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.udirny.cz/user/documents/upload/zavorka-bottom.jpg)