Křepelčí salát

Co budete potřebovat do základu?

Sousede, ideálně 1x větší ledovej salát, 8x křepelčí vejce, 1x pevný jablko, hrst vlašáků, ideálně zauzených, jedlé květy na garnyž. Na dresing pak budete potřebovat 6 lžic olivovýho oleje, 2 lžíce jablečnýho octa nebo citronové šťávy, 2 lžíce zakysané smetany nebo jogurtu, 1 lžičku medové hořčice, sůl a pepř.

 

Jak připravit křepelčí vejce pro uzení

Křepelčí vejce nechte chvíli odstát, pak vložte do vody, přiveďte k varu a vařte 2 minuty od bodu varu. Prudce zchlaďte a vajíčka opatrně oloupejte. Je to drbačka panstvo, ale výsledek za to stojí. Nerozkrojená vajíčka vložte do připravený udírny (vyhřáté na 25–30 stupňů) a nechte udit společně s vlašskými ořechy zhruba 2 hodinky studeným kouřem.

 

Vymíchejte si olej s octem, osolte, opepřete, přidejte hořčici a na závěr smetanu. Míchejte, dokud se to celý hezky nespojí. Poměr jednotlivejch ingrediencí jsem sepsal na začátku receptu, ale každej po svý chuti samozřejmě, jak se vám zamlouvá.

 

Salát natrhejte do mísy, přidejte na plátky nakrájený jablko a promíchejte s dresingem. Vlašáky v ruce trochu rozdrťte a posypte salát. Vajíčka rozpulte, osolte a ozdobte jim hotový salát. Na závěr vše ještě poprašte čerstvě mletým pepřem. A jelikož jsou Velikonoce hlavně barevný, dozdobte salát jedlými květy, třeba macešky. Tak raušovní uzení a dobré chutnání!

 

 

Zpět do obchodu