UZENEJ PSTRUH

Sousede, díky uzenejm pstruhům
prej náš praděda postavil první udírnu.


Je to těžko uvěřitelná laskomina a přitom není potřeba mít zrovna fištróna. Vyudit pstruha zvládnete ein zwei, jen panstvo pořiďte u správnýho rybáře!
Připravené (vykuchané) pstruhy naložte panstvo do připraveného Gerhardova láku. Jeden sáček je tak akorát na 5 litrů láku. Ten doporučuju nejrpve převařit a nechat vychladnout.
 
VYchladlým lákem zalijte pstruhy tak, aby byly celý ponořený. Mísu pak obalte potravinářskou fólií a dejte ji na chladné místo. Můžete do sklepa, ale ideální flek bude panstvo v chladničce.
 
DOBA naložení

Takhle připravený pstruhy nechejte 24 hodin langsam se povalovat. Dejte majzla, ať se k nim nedostane zbytečně příliš vzduchu, tak je moc nedrážděte, verstehen sie?
 
Teplota uzení

Druhý den vyhřejte udírnu mezi 70 až 80 °C, pstruhy osušte a zavěšte je na háčky nebo rozložte na rošty, to nechám na vás.
 
Délka uzení

Pstruhy uďte přibližně 3 hodinY. měli by chytnout krásně zlatavou barvu jako tady na inčpiración obrázku z mojí kuchyně.
 


K uzení pstruhů vám můžu doporučit olšovou štěpku, která zvýrazní aroma GerHardovy receptury.
 
Inspirovali jste se? Tak raušovní uzení!
Nechť vám šmakuje.