GERHARDŮV UZENEJ PSTRUH

Sousede, díky uzenejm pstruhům
prej náš praděda postavil první udírnu.


Je to těžko uvěřitelná laskomina a přitom není potřeba mít zrovna fištróna. Vyudit pstruha zvládnete ein zwei, jen panstvo pořiďte u správnýho rybáře!
Připravené (vykuchané) pstruhy naložte panstvo do připraveného Gerhardova láku. Jeden sáček je tak akorát na 5 litrů láku. Ten doporučuju nejrpve převařit a nechat vychladnout.
 
VYchladlým lákem zalijte pstruhy tak, aby byly celý ponořený. Mísu pak obalte potravinářskou fólií a dejte ji na chladné místo. Můžete do sklepa, ale ideální flek bude panstvo v chladničce.
 
DOBA naložení

Takhle připravený pstruhy nechejte 24 hodin langsam se povalovat. Dejte majzla, ať se k nim nedostane zbytečně příliš vzduchu, tak je moc nedrážděte, verstehen sie?
 
Teplota uzení

Druhý den vyhřejte udírnu mezi 70 až 80 °C, pstruhy osušte a zavěšte je na háčky nebo rozložte na rošty, to nechám na vás.
 
Délka uzení

Pstruhy uďte přibližně 3 hodinY. měli by chytnout krásně zlatavou barvu jako tady na inčpiración obrázku z mojí kuchyně.
 


K uzení pstruhů vám můžu doporučit olšovou štěpku, která zvýrazní aroma GerHardovy receptury.
 
Inspirovali jste se? Tak raušovní uzení!
Nechť vám šmakuje.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení