TATARÁK Z UZENEJCH SYREČKŮ

Tady znám panstvo pouze dva tábory. Někdo syrečky miluje a druhej je zas nemůže ani cejtit.


Ale povim vám, s touhle pochoutkou budete za krále hostiny! Stačí k tomu pár hodin studenýho kouře a trénovanej triceps. Tak raušovní uzení!

syrečky uďte 4 hodinky studeným kouřem (max. do 30 stupňů) a pak nechte chvíli odležet. Na rozumnou porci pro 3 lidi použijte 2 kusy syrečků, takže přibližně 180 g.
 

Do nahrubo nastrouhaného sýra Přidejte přibližně 70 g změklého másla, špetku soli a vidličkou promíchejte na konzistentní směs. Chvíli tomu dejte, trvá to.
 

přidejte na jemno nakrájenou cibuli, dijonskou hořčici a sladkou papriku, Já dávám od každého po dvou lžičkách, ale tady panstvo postupujte každý podle své chuti, znáte to.
 

Vše opět pečlivě a s láskou vymÍchejte. Samozřejmě ochutnávejte a dolaďujte tak, abyste byli spokojení.
 

Nakonec přidejte vaječný žloutek, jemně šmrcněte pepřem a můžete se vrhnout na přípravu topinek. Servírování už je na vás.
 


Osobně používám generátor kouře společně s bukovými pilinami. Na jednu doutnající komoru funguje 6 hodin, což je tak akorát.
 
Inspirovali jste se? Tak raušovní uzení!
Nechť vám šmakuje.