Kaiserova '125' izolovaná elektrická udírna
Kategorie: | Kaiserovy elektrické udírny |
---|---|
Záruka: | 5 let |
? Hmotnost masa: | Až 20kg |
? Materiál: | Nerez |
? Druh topení: | Topeniště s el. spirálou |
? Externí odvod kouře: | Napojení na komín |
? Sezóna uzení: | Celý rok |
? Zaměření: | Rybářské, Domácí a zahradní, Komerční použití |
? Model: | "125" |
? Velikost: | střední udírna |
IZOLOVANÁ ELEKTRICKÁ "125" vychází z mojí "80" a pojme až dvojnásobné množství masa nebo ryb. Pokud slavíte ve větším počtu, jste úspěšní rybáři, kdy v této udírně vyudíte ryby dlouhé až téměř jeden metr nebo prostě jen nejste žádní troškaři, bude to ta správná udírna pro vás. Vejde se do ní až 20 kg masa v osmi patrech, přes 30 středních ryb nebo 70 klobásek.
Nerez najdete mimo venkovního a vnitřního pláště i v celé vnitřní konstrukci, kterou vyplňuje kvalitní izolační vata. Udírna je tak velmi vhodná pro celoroční provoz. Maso a ryby jdou jednoduše zavěsit na háčky v horní a střední části, případně rozložit na 5 roštů v celé výšce udírny.
Udíte pomocí kombinace elektrické topné spirály a kvalitní jemné drtě nebo pilin. Topná spirála je regulovatelná a tak pohodlně nastavíte požadovanou teplotu. Ta zároveň podpálí taky udící piliny v misce (přibližně při teplotě 60-100°C) a na vás je tak už pouze pravidelný kropení pilin vodou pro řízení rychlosti doutnání pilin a udržení vhodné vlhkosti v udírně. Výsledek uzení s topnou spirálou se kvalitou nějak neliší od tradičního topení dřevem, záleží pouze na kvalitě použité drtě, proto doporučuju používat ověřené z naší nabídky.
Letos má STOPĚTADVACÍTKA několik vylepšení!
- 8 pozic pro rošty místo předchozích čtyř
- vylepšená udící komora je nyní ještě snadnější na údržbu
- kompletně přepracované ohniště s praktickou klapkou pro přísun vzduchu je nyní univerzální
stačí vyjmout topnou spirálu a můžete topit drobným dřevem a nebo dřevěným uhlím.
Pro milovníky uzení studeným kouřem (do 30°C) doporučuju použít generátor studeného kouře, který výrazně neovlivňuje teplotu v udírně a vydrží doutnat v závislosti na venkovním počasí 8-10hodin bez potřeby elektrického proudu.
VERCAJK, CO NAJDETE V KRABICI:
univerzální ohniště s topnou spirálou a miskou na udící piliny
(po vyjmutí spirály můžete zatopit i drobným dřevem)
4x tyč pro zavěšení háčků nebo klobásů
CO SE MŮŽE HODIT NAVÍC:
Na podstavci udírna dobře vynikne a navíc se nemusíte ohýbat.
Komínek proti dešti (nasadí se přímo na nástavec s klapkou)
Pokud jste lenošní věšet na háky nebo se to ani moc věšet nedá, rošty navíc se hodí
Můj prověřenej čistič dá nerez zase snadno do pucu bez strachu, že by udírně ublížil.
S ochranným obalem je to na sichr za každýho počasí
TECHNICKÉ PARAMETRY:
materiál: nerez + izolační vata
příkon topné spirály: 2000W
kapacita potravin: 20 kg
průměr komínku: 100 mm
vnější rozměry: 385 x 1250x 410 mm
rozměry udící komory: 360 x 1065 x 325 mm
kapacita misky (cca 2-3hod. uzení): 150g drtě/štěpky
maximální doporučená teplota: 150 °C
váha udírny: 40 kg
Pozn.: Udírna je vhodná pouze do venkovního prostředí a LZE ji napojit na externí kouřovod.
VÝHODY ELEKTRICKÉ NEREZOVÉ UDÍRNY:
- elektrická spirála vytopí udírnu za pár minut
- spirála udící štěpku zároveň podpálí a stará se tak o vývin kouře
- piliny nebo jemná štěpka plně nahrazuje klasické dřevo, uzení je s nimi čistější a bez sazí
- integrovaný termostat hlídá nastavenou teplotu - žádný přikládání
- na vás je pouze kropení vodou párkrát do hodiny pro správnou vlhkost v udírně a řízení hoření
- celonerezová udírna bude sloužit po dlouhou dobu
- ekonomický provoz - spotřeba el. přibližně 3-5Kč a 100g štěpky za 1 hodinu uzení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.