KAISEROVA '125' izolovaná elektrická udírna

7-10dní
Značka: KAISER
–9 % 10 390 Kč
Kategorie: Kaiserovy elektrické udírny
? Hmotnost masa: Až 20kg
? Materiál: Nerez
? Výška udírny: 125cm
? Druh topení: Topeniště s el. spirálou
? Externí odvod kouře: Napojení na komín
? Sezóna uzení: Celý rok
? Zaměření: Rybářské, Domácí a zahradní, Komerční použití
nerezova_izolovana_udirna_kaiser
Doprava zdarma
–9 %

 IZOLOVANÁ ELEKTRICKÁ "125" vychází z mojí "80" a pojme až dvojnásobné množství masa nebo ryb. Pokud slavíte ve větším počtu, jste úspěšní rybáři, kdy v této udírně vyudíte ryby dlouhé až téměř jeden metr nebo prostě jen nejste žádní troškaři, bude to ta správná udírna pro vás. Vejde se do ní až 20 kg masa v osmi patrech, přes 30 středních ryb  nebo 70 klobásek.

 

 Nerez najdete mimo venkovního a vnitřního pláště i v celé vnitřní konstrukci, kterou vyplňuje kvalitní izolační vata. Udírna je tak velmi vhodná pro celoroční provoz. Maso a ryby jdou jednoduše zavěsit na háčky v horní a střední části, případně rozložit na 5 roštů v celé výšce udírny.

 

Udíte pomocí kombinace elektrické topné spirály a kvalitní jemné drtě nebo pilin. Topná spirála je regulovatelná a tak pohodlně nastavíte požadovanou teplotu. Ta zároveň podpálí taky udící piliny v misce (přibližně při teplotě 60-100°C) a na vás je tak už pouze pravidelný kropení pilin vodou pro řízení rychlosti doutnání pilin a udržení vhodné vlhkosti v udírně. Výsledek uzení s topnou spirálou se kvalitou nějak neliší od tradičního topení dřevem, záleží pouze na kvalitě použité drtě, proto doporučuju používat ověřené z naší nabídky.

 

Letos má STOPĚTADVACÍTKA několik vylepšení!

 

- 8 pozic pro rošty místo předchozích čtyř

- vylepšená udící komora je nyní ještě snadnější na údržbu

- kompletně přepracované ohniště s praktickou klapkou pro přísun vzduchu je nyní univerzální

 stačí vyjmout topnou spirálu a můžete topit drobným dřevem a nebo dřevěným uhlím.

  

Pro milovníky uzení studeným kouřem (do 30°C) doporučuju použít generátor studeného kouře, který výrazně neovlivňuje teplotu v udírně a vydrží doutnat v závislosti na venkovním počasí 8-10hodin bez potřeby elektrického proudu.

 

  VERCAJK, CO NAJDETE V KRABICI:

 ohniste_se_spiralou

univerzální ohniště s topnou spirálou a miskou na udící piliny

(po vyjmutí spirály můžete zatopit i drobným dřevem)

 

rost_do_udirny_50_60_100

 5x rovný rošt

kaiser_hacky_u_udirna

 5x háček ve tvaru U

kaiser_hacky_s_udirna 

5x háček ve tvaru S

klapka 

nástavec komínku s klapkou

kaiser_teplomer_udirna 

teploměr

izol_udirna_odkapova_miska 

odkapová miska

piliny 

500 g bukových pilin

 

 

CO SE MŮŽE HODIT NAVÍC:

 

 KAISER_nerez_podstavec_udirna_izolovana_80_125

 

 

Na podstavci udírna dobře vynikne a navíc se nemusíte ohýbat. 

 

KAISER_generator_studeneho_koure_do_udirny

 

Generátor studenýho kouře - tradiční uzení při nízký teplotě. Nasypete piliny, zapálíte a vydrží kouřit 8-10 hodin.

 

KAISER_nastavec_kominku_udirna

Komínek proti dešti (nasadí se přímo na nástavec s klapkou)

 

 

 

KAISER_rost_do_udirny_50_60_100

 

Pokud jste lenošní věšet na háky nebo se to ani moc věšet nedá, rošty navíc se hodí

 

KAISER_sitovy_rost_do_udirny_50_60_100

Síťovaný rošty jsou výborný na sýry a např. na křehký filety. Tenčí dráty znamenají lepší přistup kouře.

 

KAISER_cistic_udirny

Můj prověřenej čistič dá nerez zase snadno do pucu bez strachu, že by udírně ublížil.

 

kaiser_koreni_klobasky_do_udirny

 Koření na pořádný uzení. Základ jsou bylinkový láky, taky koření směsi bez soli pro obalení masa před uzením a nebo epesní směsi na klobásky. 

 

 

TECHNICKÉ PARAMETRY:

 

materiál: nerez + izolační vata

příkon topné spirály: 2000W

kapacita potravin: 20 kg

průměr komínku: 100 mm

vnější rozměry: 385 x 1250x 410 mm

rozměry udící komory: 360 x 1065 x 325 mm

kapacita misky (cca 2-3hod. uzení): 150g drtě/štěpky 

maximální doporučená teplota: 110 °C

váha udírny: 40 kg

 

 Pozn.: Udírna je vhodná pouze do venkovního prostředí a LZE ji napojit na externí kouřovod.

 

VÝHODY ELEKTRICKÉ NEREZOVÉ UDÍRNY:  

- elektrická spirála vytopí udírnu za pár minut

- spirála udící štěpku zároveň podpálí a stará se tak o vývin kouře

- piliny nebo jemná štěpka plně nahrazuje klasické dřevo, uzení je s nimi čistější a bez sazí

- integrovaný termostat hlídá nastavenou teplotu - žádný přikládání

- na vás je pouze kropení vodou pro správnou vlhkost v udírně a řízení hoření 

- celonerezová  udírna bude sloužit po dlouhou dobu

- ekonomický provoz - spotřeba el. přibližně 3-5Kč a 100g štěpky za 1 hodinu uzení

 

 logo_cesky-vyrobek_black