Kaiserova '125' izolovaná udírna na dřevo
Kategorie: | Kaiserovy izolované udírny |
---|---|
Záruka: | 5 let |
? Hmotnost masa: | Až 20kg |
? Materiál: | Nerez |
? Druh topení: | Topeniště na dřevo |
? Externí odvod kouře: | Napojení na komín |
? Sezóna uzení: | Celý rok |
? Zaměření: | Rybářské, Domácí a zahradní, Komerční použití |
? Model: | "125" |
? Velikost: | střední udírna |
IZOLOVANÁ "125" vychází z mojí "80" a pojme až dvojnásobné množství masa nebo ryb. Pokud slavíte ve větším počtu, jste úspěšní rybáři, kdy v této udírně vyudíte ryby dlouhé až téměř jeden metr nebo prostě jen nejste žádní troškaři, bude to ta správná udírna pro vás. Vejde se do ní až 20 kg masa v osmi patrech, přes 30 středních ryb nebo 70 klobásek.
Nerez najdete mimo venkovního a vnitřního pláště i v celé vnitřní konstrukci, kterou vyplňuje kvalitní izolační vata. Udírna je tak velmi vhodná pro celoroční provoz. Maso a ryby zavěsíte pomocí háčků a nebo rozložíte na rošty v celé výšce udírny.
Udíte pomocí drobného dřeva, dřevěného uhlí a nebo hrubší štěpky. Ideální je vytvoření žhavého základu, který poté posypáváte předem navlhčenou hrubou štěpkou pro vývin kouře.
Pro milovníky uzení studeným kouřem (do 30° C) doporučuju použít generátor studenýho kouře, kterej výrazně neovlivní teplotu v udírně a vydrží doutnat v závislosti na velikosti generátoru a venkovním počasí 4 až 10 hodin bez potřeby elektrickýho proudu.
VERCAJK, CO NAJDETE V KRABICI:
1× univerzální zásuvka pro topení dřevem
1× set háčků ve tvaru U (celkem 5 kusů)
1× set háčků ve tvaru S (celkem 5 kusů)
4× tyč pro zavěšení háčků nebo klobásů
CO SE MŮŽE HODIT NAVÍC:
Na podstavci udírna dobře vynikne a navíc se nemusíte ohýbat.
Komínek proti dešti (nasadí se přímo na nástavec s klapkou)
Pokud jste lenošní věšet na háky nebo se to ani moc věšet nedá, rošty navíc se hodí
Můj prověřenej čistič dá nerez zase snadno do pucu bez strachu, že by udírně ublížil.
S ochranným obalem je to na sichr za každýho počasí
Koření na pořádný uzení. Základ jsou bylinkový láky, koření směsi bez soli pro obalení masa před uzením a nebo epesní směsi na klobásky.
TECHNICKÉ PARAMETRY:
materiál: nerez + izolační vata
kapacita potravin: 20 kg
průměr komínku: 100 mm
vnější rozměry: 385 × 1250 × 410 mm
rozměry udící komory: 360 × 1065 × 325 mm
maximální doporučená teplota: 150 °C
váha udírny: 40 kg
Pozn.: Udírna je vhodná pouze do venkovního prostředí a LZE ji napojit na externí kouřovod.
Tuto udírnu nabízíme i v elektrické variantě.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.