Kaiserova '200' izolovaná elektrická udírna
Kategorie: | Kaiserovy elektrické udírny |
---|---|
? Hmotnost masa: | Až 35kg |
? Materiál: | Nerez |
? Výška udírny: | 125cm |
? Druh topení: | Topeniště s el. spirálou |
? Externí odvod kouře: | Napojení na komín |
? Sezóna uzení: | Celý rok |
? Zaměření: | Domácí a zahradní, Komerční použití |
NOVÁ IZOLOVANÁ "ELEKTRICKÁ DVOUSTOVKA" je svou velikostí královna mezi mýma udírnama. Je určena především na zahrádky restaurací, rybárnám nebo menším řeznictvím, ale pokud nejste žádní troškaři, slušet bude výborně i doma na zahradě!
Nová DVOUSTOVKA má kompletně přepracovanou a zdokonalenou konstrukci. Výsledkem je snadnější údržba udící komory, více pozic pro rošty a tak lepší využití místa. Změny najdete i na samotným ohništi, které je nyní univerzální a tak po vyjmutí topné spirály můžete snadno zatopit i drobným dřevem, pokud není zrovna elektrika po ruce.
Vejde se do ní až 35kg masa, 50 ryb nebo celá stovka klobásek.
Vnější i vnitřní opláštění včetně vnitřní kostry je vyrobeno z nerezu. Kvalitní izolační vata uvnitř udírny umožňuje celoroční provoz a stejně jako ostatní naše izolované udírny, i zde lze komínek napojit na externí odvod kouře. Díky topné spirále s integrovaným termostatem stačí nasypat udící piliny do misky a ta už se postará o vývin kouře a správnou teplotu v udírně. Na vás je pak vlhčení pilin, aby to kouřilo tak akorát.
Pro milovníky uzení studeným kouřem (do 30°C) doporučuju použít generátor studeného kouře, který výrazně neovlivňuje teplotu v udírně a vydrží doutnat v závislosti na venkovním počasí 8-10hodin bez potřeby elektrického proudu.
VERCAJK, CO NAJDETE V KRABICI:
univerzální zásuvka s topnou spirálou a miskou na udící piliny
(po vyjmutí spirály můžete zatopit drobným dřevem)
1x set háčků ve tvaru U (5 kusů)
1x set háčků ve tvaru S (5 kusů)
nástavec komínku s klapkou pro řízení odvodu kouře
1x Kaiserův českej teploměr do udírny
4x tyč pro zavěšení háčků nebo klobásů
CO SE MŮŽE HODIT NAVÍC:
Na podstavci udírna dobře vynikne a navíc se nemusíte ohýbat.
Komínek proti dešti (nasadí se přímo na nástavec s klapkou)
Můj prověřenej čistič dá nerez zase snadno do pucu bez strachu, že by udírně ublížil.
Koření na pořádný uzení. Základ jsou bylinkový láky, koření směsi bez soli pro obalení masa před uzením a nebo epesní směsi na klobásky.
TECHNICKÉ PARAMETRY:
materiál: nerez + izolační vata
příkon topné spirály: 2000W
kapacita potravin: 35 kg
průměr komínku: 100 mm
vnější rozměry: 600 x 1255 x 410 mm
rozměry udící komory: 1100 x 380 x 540 mm
kapacita misky (cca 2-3hod. uzení): 150g drtě/štěpky
maximální doporučená teplota: 110 °C
váha udírny: 60 kg
Pozn.: Udírna je vhodná pouze do venkovního prostředí a LZE ji napojit na externí kouřovod.
VÝHODY ELEKTRICKÉ NEREZOVÉ UDÍRNY:
- elektrická spirála vytopí udírnu za pár minut
- spirála udící štěpku zároveň podpálí a stará se tak o vývin kouře
- piliny nebo jemná štěpka plně nahrazuje klasické dřevo, uzení je s nimi čistější a bez sazí
- integrovaný termostat hlídá nastavenou teplotu - žádný přikládání
- na vás je pouze kropení vodou pro správnou vlhkost v udírně a řízení hoření
- celonerezová udírna bude sloužit po dlouhou dobu
- ekonomický provoz - spotřeba el. přibližně 3-5Kč a 100g štěpky za 1 hodinu uzení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.