Set koření na klobásky

Odesíláme do 24hod.
Značka: KAISER
199 Kč

 

Co si budem, nad domácí klobásky není. Víte co v nich je, žádný uzení na pár minut nebo rovnou tekutej kouř, jak je běžný v marketech a hlavně - ta chuť!

Abyste nemuseli moc laborovat a povedlo se to nejlíp hned napoprvé, tak jsme to promysleli za vás. Níž najdete postup a ingredience na pořádný domácí klobásky. Aby šmakovaly ještě víc, udělali jsme 4 poctivý receptůry koření. Česneková SKOŘEPOVIC, pikantní papriková HOMOLKOVIC, bylinková PROKOPOVIC a jemná BARTOŠOVIC směs. Každej sáček doporučuju na 5kg masa. Jestli máte rádi pálivý, použijte Homolkovic směs na 4 kg masa a klobásky budou mít grády! 

 

kaiser_koreni_klobasy_na_uzeni

 

ZÁKLADNÍ KLOBÁSKOVEJ RECEPT

 

BUDETE POTŘEBOVAT: 

1 celý balíček Homolkovic nebo jiné směsi koření

100-125g soli (kdo míň solí, držte se spodní hranice)

3 kg vepřovýho boku bez kůže (nějakej masovější, ať to není úplně bílý)

1kg vepřový plece zbavená šlach a jiných hažlí, co v klobáse mít nechcete

1kg hovězí maso přední nebo krk (zase očištěný)

cca 3 deci vody

vepřový střívka (velikost 34/36 nebo podobné)

 

POSTUP:

Maso nakrájejte tak, aby se vešlo do mlýnku. Hovězí maso a kousek bůčku pomelte na jemné desce (ideální jsou 3 mm nebo můžete i 2x na 4,5 mm), zbytek masa na hrubé desce 12 nebo líp na 16 mm, ať má klobása na řezu hezkou masovou struktůru! Do pomleté směsi přidejte sůl, vodu a koření, dobře promíchejte (trvá to). Takto připravenou směs je ideální nechat odpočnout do druhýho dne.

  No a můžem narážet do střívek, já používám velikost 34/36. Seženete je u dobrýho řezníka. Ty namočíte podle návodu a můžete plnit pomocí nabíjecí soupravy k mlýnku, je to lehký, jen se hodí 4 ruce. Klobásy osušte a můžete vkládat do předem vyhřáté udírny na cca 70 °C. Udím přibližně 7 hodin, až jsou krásně zlatý.

 KAISER_mlynek_klobasy_uzeni