Recepty, Strana 2

Fajnový modrý sýr vyuzený studeným kouřem

Milé dámy, milí páni, plísňový sýr, to je pochutnání! A že vim, jak máte mlsný jazýčky, ještě jsem vyšpekuloval, jak to celý chuťově posichrovat… a co myslíte? Co dodá plesniváku ten správný řádský odér a chuť? Uzení, to je rauš.   Tákže: Plátky sýra, cenťák, nebo dva silný, šoupnem na síťovanej rošt. V udírně si připravíme generátor studenýho kouře, plísňáky vložíme a udíme tři, čtyři...

Losos uzený studeným kouřem

  Losos je jedna z mála ryb, kterou lze dobře udit studeným kouřem i v našich podmínkách. A to za pomoci generátoru studeného kouře.   Začíná to správným výběrem filetu, dejte přednost pouze kvalitnímu prodejci s jistotou čerstvosti. Na uzení je nejvhodnější střední část filetu, kde je maso nejkvalitnější a není tolik vysoké, jako u hlavy. Uzení lososa je nejvhodnější v c...

Nahoru
12 položek celkem