Recepty, Strana 2

Uzený hovězí JERKY

Nehledejte za tím nic složitýho, je to v kouři sušený maso…ale sakra návykový. Oplatky na vejletě nebo na svahu nechte děckám a vytáhněte z báglu raději poctivej flák hovězího. Na mase nešetřete, potřebujete to libový – vydrží vám pak dýl.   Ingredience: 1,2 kg hovězí zadní (nebo i jinou libovou část) 1x šálek kvalitní světlé sojovky 3x polívkový lžíce Worchestrové omáčky 1x vrchovat...

Pulírovaný uzený kapr

  Zdařbůh, panstvo! Štědrý den se rychle blíží, ale před tím, než picnete kapra si dobře rozmyslete, jak s ním letos naložíte. Mám pro vás totiž sichr recept na trošku jinačí Vánoce, než jsme byli dosud zvyklí. Budete k tomu potřebovat přibližně 600 g chlazených filetů z kapra (ideálně vykoštěné), 150–200 g mořské soli, 6 stroužků česneku a čerstvý tymián. Sůl rozpusťte ve třech litrech ...

Uzená kotleta

      Vzpomínám, jak nás prabába Gerta každou neděli vypravovala za kopec do vedlejších Radenic. Na pastvu, kde jsme chovali páreček volů. Vždycky nám s sebou připravila kus žvance a nebudu daleko od pravdy, když vám povim, jak jsme nesčetněkrát s Pepincem labužírovali nad uzenou kotletou, tak že jsme byli mastný až na zádech. Bylo by mi proto líto, kdybych se s váma nepodělil...

Česnekový bok uzený teplým kouřem

      Dámy, páni. Estli se nechcete na nejbližší veselici zbourat domácí slivovicí, vemte si do kapsy kus vlastnoručně naloženýho a vyuzenýho bůčku. Na promaštění, richtig? Co je třeba? Vepřový bok s kůží cca 1 kg/kus, 20–25 g pragandy (kdo není zastánce, tak sůl), 3–4 stroužky česneku najemno nasekané/rozdrcené. Lák na maso: 1 litr vody = 60 g pragandy/soli. Očištěný šrůtky ...

Fajnový modrý sýr vyuzený studeným kouřem

Milé dámy, milí páni, plísňový sýr, to je pochutnání! A že vim, jak máte mlsný jazýčky, ještě jsem vyšpekuloval, jak to celý chuťově posichrovat… a co myslíte? Co dodá plesniváku ten správný řádský odér a chuť? Uzení, to je rauš.   Tákže: Plátky sýra, cenťák nebo dva silný, šoupnem na síťovanej rošt. V udírně si připravíme generátor studeného kouře, plísňáky vložíme a udíme tři, čtyři ...

Losos uzený studeným kouřem

  Losos je jedna z mála ryb, kterou lze dobře udit studeným kouřem i v našich podmínkách. A to za pomoci generátoru studeného kouře.   Začíná to správným výběrem filetu, dejte přednost pouze kvalitnímu prodejci s jistotou čerstvosti. Na uzení je nejvhodnější střední část filetu, kde je maso nejkvalitnější a není tolik vysoké, jako u hlavy. Uzení lososa je nejvhodnější v c...

Nahoru
16 položek celkem

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení