Nehledejte za tím nic složitýho, je to v kouři sušený maso…ale sakra návykový. Oplatky na vejletě nebo na svahu nechte děckám a vytáhněte z báglu raději poctivej flák hovězího. Na mase nešetřete, potřebujete to libový – vydrží vám pak dýl. Ingredience: 1,2 kg hovězí zadní (nebo i jinou libovou část) 1x šálek kvalitní světlé sojovky 3x polívkový lžíce Worchestrové omáčky 1x vrchovat...
Recepty, Strana 2
Zdařbůh, panstvo! Štědrý den se rychle blíží, ale před tím, než picnete kapra si dobře rozmyslete, jak s ním letos naložíte. Mám pro vás totiž sichr recept na trošku jinačí Vánoce, než jsme byli dosud zvyklí. Budete k tomu potřebovat přibližně 600 g chlazených filetů z kapra (ideálně vykoštěné), 150–200 g mořské soli, 6 stroužků česneku a čerstvý tymián. Sůl rozpusťte ve třech litrech ...
Vzpomínám, jak nás prabába Gerta každou neděli vypravovala za kopec do vedlejších Radenic. Na pastvu, kde jsme chovali páreček volů. Vždycky nám s sebou připravila kus žvance a nebudu daleko od pravdy, když vám povim, jak jsme nesčetněkrát s Pepincem labužírovali nad uzenou kotletou, tak že jsme byli mastný až na zádech. Bylo by mi proto líto, kdybych se s váma nepodělil...
Dámy, páni. Estli se nechcete na nejbližší veselici zbourat domácí slivovicí, vemte si do kapsy kus vlastnoručně naloženýho a vyuzenýho bůčku. Na promaštění, richtig? BUDETE POTŘEBOVAT: Vepřový bok s kůží cca 1 kg/kus 20–25 g pragandy (kdo není zastánce, tak kvalitní sůl) 3–4 stroužky česneku najemno nasekané/rozdrcené Lák na maso: 1 litr vody = 60 g praga...
Milé dámy, milí páni, plísňový sýr, to je pochutnání! A že vim, jak máte mlsný jazýčky, ještě jsem vyšpekuloval, jak to celý chuťově posichrovat… a co myslíte? Co dodá plesniváku ten správný řádský odér a chuť? Uzení, to je rauš. Tákže: Plátky sýra, cenťák nebo dva silný, šoupnem na síťovanej rošt. V udírně si připravíme generátor studeného kouře, plísňáky vložíme a udíme tři, čtyři ...
Losos je jedna z mála ryb, kterou lze dobře udit studeným kouřem i v našich podmínkách. A to za pomoci generátoru studeného kouře nebo ještě líp - se Smokemeisterem. Začíná to správným výběrem filetu. Nespokojte se s ničím jiným, než s čerstvým a kvalitním kouskem z ověřenýho zdroje. Budem udit studeným kouřem, tak žádná tepelná úprava se dnes nekoná! Na uzení...