Kaiserův Smokemeister® - generátor kouře s chladičem (model 2026)
| Kategorie: | Generátory pro uzení studeným a teplým kouřem |
|---|---|
| Hmotnost: | 8.7 kg |
| EAN: | 8595561301168 |
S generátorem Smokemeister® získáte poloAutomatickou udírnu bez nutnosti neustálé obsluhy. Zásobník naplníte dřevěnou štěpkou a o Stabilní teplotu dýmu v udírně se postará elektrická spirála s termostatem.
Dymbox
Dymbox
Dali jSME si záležet na tom, aby kouř, kterej proběhne kolem proviantu byl co nejčistší a voňavý. Filtrační válec s katalyzátorem pohltí velkou část dehtu a kouř zároveň ochladí. Takže pohodlně udíte jak studeným a teplým tak i horkým (bBQ).
Zásobník na dřevěnou štěpku je dimenzován až na 12 hod. uzení, takže si panstvo zvládnete i bezpečně odpočinout. Vzduchovým motorkem ovládáte hustotu kouře a tím i ovlivňujete spotřebu štěpky.
Kouřovod vedoucí do udírny rozptyluje kouř nad elektrickou spirálou rovnoměrně. Díky tomu se ohřeje po celém prostoru udírny a projde i kolem stěn. Proviant je tak vyuzený konstantně.
Zásobník na dřevěnou štěpku má kapacitu 1 kg, což jsou náklady cca 130 kč na jedno naplnění zásobníku. Elektrická spirála a vzduchový motorek pak spotřebují energii cca 6 kč za hodinu uzení.
Nová generace Smokemeistru přináší víc komfortu a míň čištění. Obě víčka i vzduchová tryska mají nově těsnění, takže vše zůstává čistější. Vylepšené přívody vzduchu zajišťují stabilnější hoření a lepší propadávání štěpky. Propojovací trubice je teď vyjímatelná, takže údržba je snazší – bez šroubováku.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
4,9
29 hodnocení
5
4
3
2
1
Výpis hodnocení
5
5
5
Vše zatím OK
5
5
B
Benz.
S tímto výrobníkem kouře jsem velmi spokojen.
4
JM
Jiří Mašek
Tak jako každá mince má dvě strany, tak je to stejné i u tohoto výrobku.
Pořídili jsme Smokemeister(mimochodem, pěkné anglicko-německé slovo) z lenosti, abych nemusel každých 20-30 minut kontrolovat uzení, jestli je všechno v pořádku. Podle článků jsem si myslel, že nasypu štěpku, zapálím, nastavím termostat a "jdu si na 6 hodin lehnout". No, tak nikoli. Co dělám špatně nevím, ale nyní probíhající asi 10. uzení a je to stále stejné. Za hodinu až dvě po zapálení dojde k zablokování štěpky a ta přestane padat na dno válce, takže doutnání přestane. Musím tedy tak jako tak kontrolovat jestli "to ještě dýmí" a mírně zahnutým nerezovám drátkem prošťouchávat zablokovanou štěpku, aby se uvolnila a zase propadávala na dno. Na vině je zjevně trubka, kterou jde kouř do chladiče. Chápu, že trubka je přes oba válce i z důvodu zpevnění sestavy, ale podle mě by měl vznikat prouděním vzduchu z ventilátorku dostatečný podtlak a kouř by měl odcházet do chladícho válce, i kdyby byly ty dva válce spojené jinak, aby v tubusu na štěpku nic nebránilo jejímu propadání na dno. Zajímalo by mě, jestli takové problémy mám jen já.
K samotné spojovací trubce:
Po 5. uzení se tak zanesla spáleným dehtem, že se z cca 3 cm průměru stal jen 0,5 cm a kouř jaksik neměl kudy do udírny projít. Totiž tak, ptal jsem se přímo v prodejně, jak se má čistit (protože v návodu je to odbyté jednou větou) a bylo mi řečeno, že stačí vlastně jen vyjmout chladič (tyčka + 4 vějíře) a ten očistit.
A když jsem u chladiče:
Nedovedu si to vysvětlit jinak, než že mám špatný teploměr, protože je v manuálu psáno, že i s chladičem má teplota kouře cca 30°C. Mě se to nikdy nepodařilo. Po prvním uzení jsem chladič úplně demontoval, protože mi uzené nechutnalo jako dřív a bylo takové nevybarvené. Takže kouř se chladí jen průchodem v chladícím válci, což beru jako kompromis mezi "zdravé uzení" a "zdravější uzení". Teplota kouře bez vložených vějířků ale i tak nikdy nedosáhla v návodu psaných 30°C, maximálně bylo 20°C.
K samotnému čištění: Celá sestava se musí rozmontovat do šroubku a tak se z čištění stane oprace na hodinu.
Závěrem bych chtěl sdělit všem, kteří o tomto výrobku uvažují následující:
Je to profesionální výrobek, ale mohly by na něm být dotažené některé detaily (v textu výše). Troufám si tvrdit, že nemá sobě rovného v provedení, kvalitě, tak i (bohužel) v ceně. Nejvíce se Smokemeisterovi blíží Gekon, ale ten mi připadá jako amatérský výrobek a dovedu si představit, že bych si ho sestavil doma na koleně.
Pokud budete potřebovat Smokemeister doupravit, neváhejte se na Kaisera obrátit, najdou řešení. Já jsem například potřeboval prodloužit výstupní trubku do udírny a vše se domluvilo na dva emaily.
4
Je to dobrý,čištění je trochu problém musí se vše rozdělat a pak zase s kompletovat
5
Výrobek za mě ok akorát bych přivítal průchodku do starších typů udíren.
5
Ještě jsem nestihl vyzkoušet, ale věřím, že bude fungovat skvěle.
5
V udírně jsme udili za tepla klobásy a následně za studena sýry. Dým box posloužil perfektně a obojí kvalitně vyudil.
5
Perfektní zpracování,kvalitní materiál, profesionálně navržený výrobek,100 % funkčnost.
5
Trvalo vám to, ale je nejlepší. Chválím zpracování.
5
Boží!
5
Super pro studené uzení. Můžu konečně používat ovocnou štěpku a neudit jen na bukových pilinách. Vyzkoušeno na 11 hodin bez starostí. Chvála!
4
Nesnažte si vyrobit svoje a už vůbec ne z pozinku. To prostě nefunguje. Mám bohaté zkušenosti. Tohle je super. Jen mě netěsnila hadička v kompresoru , tak jsem si pomohl koncovkou na bovden v cyklopotřebách a kapkou vteříňáku. Tímto jsem zvětšil průměr výstupní trubičky z kompresoru. Problém vyřešen. Hadička těsní a do vyvýječe jde vzduchu dostatek.
5
5
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář

