Kaiserův bylinkový lák - Helmutova receptura

Značka: KAISER
od 69 Kč / ks od 63 Kč / 1 ks
1 kus
Skladem
Můžeme doručit do: 5.6.2023
69 Kč / ks
4 kusy
Skladem
Můžeme doručit do: 5.6.2023
252 Kč / sada

 

 

Helmutova receptura staví na ověřené kombinaci česneku, kmínu, černém pepři a také tymiánu. 

 

Směs se výborně hodí pro sladkovodní ryby a to zejména pro kapra, sumce atd. Velmi dobře poslouží na červený masa. 

Recept na uzenýho vánočního kapra i s vyladěným salátem najdete tady: VÁNOČNÍ UZENÝ KAPR 

 

 Jak se to s tím to?

Celý sáček rozpustíme v 5 až 6 litrech vody, fajnšmekři směs ještě krátce povaří pro maximální uvolnění epesního aroma a do vychladlýho láku (4 stupně Celsia jsou akorát) ryby uložíme přibližně na 8 až 12 hod...to je tak zhruba přes noc. Větší kusy zvládnou noci i dvě.

S masem tolik spěchat nemusíte, běžné šrůtky o váze cca 1 až 1,5 kg tam nechte minimálně 7 až 10 dní. U masa je nutné lák lehce povařit 5 až 8 minut a koření poté scedit. Před uzením ryby i maso ještě dobře opláchněte vlažnou vodou a také dobře osušte.

 

Balení: 350 g (pro 6 l láku a cca 5 kg ryb nebo červeného masa)

Expirace: min. 1 rok od zakoupení

 

Žádný z našich láků neobsahuje rychlosůl a ani "éčka"

Vyrobeno v Česku

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu