Kaiserův bylinkový lák - Helmutova receptura

Můžeme doručit do:
3.6.2024
Skladem
Značka: KAISER
69 Kč / ks
kaiser_lak_na_uzeni_ryb_a_masa_helmutova_receptura
OD 5 kusů -10%

 

 

Helmutova receptura staví na ověřené kombinaci česneku, kmínu, černém pepři a také tymiánu. 

 

Směs se výborně hodí pro sladkovodní ryby a to zejména pro kapra, sumce atd. Velmi dobře poslouží na červený masa. 

Recept na uzenýho vánočního kapra i s vyladěným salátem najdete tady: VÁNOČNÍ UZENÝ KAPR 

 

 Jak se to s tím?

Celý sáček rozpustíme v 5 až 6 litrech vody, fajnšmekři směs ještě krátce povaří pro maximální uvolnění epesního aroma a do vychladlýho láku (4 stupně Celsia jsou akorát) ryby uložíme přibližně na 8 až 12 hod...to je tak zhruba přes noc. Větší kusy zvládnou noci i dvě.

S masem tolik spěchat nemusíte, běžné šrůtky o váze cca 1 až 1,5 kg tam nechte minimálně 7 až 10 dní. U masa je nutné lák lehce povařit 5 až 8 minut a koření poté scedit. Před uzením ryby i maso ještě dobře opláchněte vlažnou vodou a také dobře osušte.

 

Balení: 350 g (pro 6 l láku a cca 5 kg ryb nebo červeného masa)

Expirace: min. 1 rok od zakoupení

 

Žádný z našich láků neobsahuje rychlosůl a ani "éčka"

Vyrobeno v Česku

 

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

5
4x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
5
O Avatar autora | 8.7.2023
Používám na vepřové, výborné.
5
Avatar autora | 30.6.2023
Směs jsem použil na kapra a vynikající výsledek. Rád objednám příště zas.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu