Kaiserův bylinkový lák - Helmutova receptura
Kategorie: | Bylinkové láky na ryby a maso |
---|
Helmutova receptura staví na ověřené kombinaci česneku, kmínu, černém pepři a také tymiánu.
Směs se výborně hodí pro sladkovodní ryby a to zejména pro kapra, sumce atd. Velmi dobře poslouží na červený masa.
Recept na uzenýho vánočního kapra i s vyladěným salátem najdete tady: VÁNOČNÍ UZENÝ KAPR
Jak se to s tím?
Celý sáček rozpustíme v 5 až 6 litrech vody, fajnšmekři směs ještě krátce povaří pro maximální uvolnění epesního aroma a do vychladlýho láku (4 stupně Celsia jsou akorát) ryby uložíme přibližně na 8 až 12 hod...to je tak zhruba přes noc. Větší kusy zvládnou noci i dvě.
S masem tolik spěchat nemusíte, běžné šrůtky o váze cca 1 až 1,5 kg tam nechte minimálně 7 až 10 dní. U masa je nutné lák lehce povařit 5 až 8 minut a koření poté scedit. Před uzením ryby i maso ještě dobře opláchněte vlažnou vodou a také dobře osušte.
Balení: 350 g (pro 6 l láku a cca 5 kg ryb nebo červeného masa)
Expirace: min. 1 rok od zakoupení
Žádný z našich láků neobsahuje rychlosůl a ani "éčka"
Vyrobeno v Česku
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.