Kaiserův bylinkový lák - Ulrichova receptura

Značka: KAISER
od 59 Kč až –16 % od 59 Kč / ks
kaiser_lak_na_uzeni_ryb_a_masa_ulrichova_receptura
od 59 Kč až –16 %
1 kus
Skladem
Můžeme doručit do: 25.10.2021
59 Kč / ks
4 kusy
Skladem
Můžeme doručit do: 25.10.2021
236 Kč
199 Kč / sada

Ulrichova receptura je založená na bylinkách z našich zahrádek, doplněná o černý pepř. Z koření jsme použili hlavně celerovou nať, libeček a medvědí česnek. Dále v něm najdete aromatickou bazalku, oregano a tymián. To celé dokresluje sladká mrkev, pastinák a bílé hořčičné semínko.

 

Směs najde uplatnění u většiny ryb i drůbeže. Velmi dobře poslouží i na červený masa. 

 

Jak se to s tím to? Celý sáček rozpustíme v 5 až 6 litrech vody, fajnšmekři směs ještě krátce povaří pro maximální uvolnění epesního aroma a do vychladlého láku (4 stupně Celsia jsou akorát) ryby uložíme přibližně na 8 až 12 hodin...to je tak zhruba přes noc. Větší ryby a filety zvládnou noci i dvě.

S masem tolik spěchat nemusíte, drůbež potřebuje alespoň 2 až 3 dny a běžné šrůtky o váze cca 1-1,5 kg tam nechte minimálně 7 až 10 dní. U masa je nutné lák povařit 5 až 8 minut a koření poté scedit) Před uzením ryby i maso ještě dobře opláchněte vlažnou vodou a také dobře osušte.

 

Balení: 350 g (pro 6l láku a cca 5kg ryb nebo červeného masa).

Obsah soli 94 %.

Žádný z našich láků neobsahuje rychlosůl a ani "éčka".

Obsahuje alergeny: celer a hořčice

Expirace min. 1 rok

 

Vyrobeno v Česku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: