Kaiserův bylinkový lák - Johannova receptura
Kategorie: | Bylinkové láky na ryby a maso |
---|
Johannova receptura je naší exotičtější variantou bylinkových láků, kde jsme použili koriandr, černý a zelený pepř a také pomerančovou kůru. Krásné aroma doplňuje bobkový list, fenykl, zázvor a také trochu anýzu.
Směs se výborně hodí pro mořské ryby, ale i ty sladkovodní. Vyzkoušet v něm můžete kuřecí nebo kachní prsa.
Jak se to s tím to? Celý sáček rozpustíme v 5-6ti litrech vody, fajnšmekři směs ještě krátce povaří pro maximální uvolnění epesního aroma a do vychladlého láku (4st. jsou akorát) ryby uložíme přibližně na 8-12hod...to je tak zhruba přes noc.
S drůbežím masem tolik spěchat nemusíte a naložené může zůstat 2-3dny podle velikosti. Před uzením ryby i maso ještě dobře opláchněte a také dobře osušte.
Balení: 350g (pro 6l láku a cca 5kg ryb nebo masa)
Žádný z našich láků neobsahuje rychlosůl a ani "éčka"
Expirace min. do září 2021 nebo delší
Vyrobeno v Česku
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.