Kaiserovy nerezové udírny
V Křižanově na Vysočině poctivě vyrábíme domácí nerezové udírny již přes 30 let. V naší nabídce najdete lehké rybářské k vodě, oblíbené přenosné udírny s nejlepším poměrem cena/výkon, zaizolované udírny, ve kterých můžete udit i v pořádné zimě a také elektrické udírny pro pohodlné uzení bez neustálého hlídání teploty v udírně.
Plechové udírny spojují výhody z tradičních udíren - jsou velmi rychle vyhřáty, elektrické varianty pohlídají správnou teplotu, zaizolované jsou vhodné pro celoroční uzení a rybářské se snadno přenesou třeba k vodě. Modely z řady SMOKEMEISTER jsou navíc poloautomatické, kdy po naplnění a zapálení zásobníku, vydrží štěpka tvořit kouř až 12 hodin. Díky použitým materiálům se navíc snadno udržují a vydrží vám dlouhou dobu.
Všechny naše udírny se hodí pro uzení masa, klobásků, ryb a také sýrů nebo i ořechů. Uzení je možné teplým a horkým kouřem. S pomocí generátoru pak snadno vyudíte i studeným kouřem třeba výborného lososa nebo nivu.
Základní řadu otvírají naše jednoplášťové modely. Jsou výbornou volbou pro ty, kdo s uzením začínají nebo udí párkrát do roka. Udit v nich lze od jara do podzimu, než teplota klesne pod 5 °C*.
Lehká rybářská udírna 30' bude pasovat všem, co chtějí vyudit pár ryb (když neberou, tak doudit pár klobás) rovnou u vody nebo v kempu. Snadno ji složíte a nezabírá moc místa v autě. Přenosné udírny 50 a 100 mají univerzální topeniště pro topení dřevem nebo do něj umístit elektrickou topnou spirálu s termostatem a mít tak snadno doma elektrickou udírnu . Kdo nemá možnost připojit udírnu k elektřině, nabízíme i variantu pouze na dřevo.
*Udírny fungují i při nižších teplotách, ale zejména u více naplněné udící komory může na stěnách ve větší míře kondenzovat voda.
Vyšší řada našich udíren vhodná pro celoroční uzení. Tyto udírny jsou dvouplášťové a mezi nerezovými plášti je uložena minerální izolace o tloušťce 25 mm včetně dveří. Oproti základní řadě jednoplášťových udíren mají tyto udírny také vnitřní masivní nerezový rám.
Nová a nejvyšší řada udíren SMOKEMEISTER doplňuje izolované udírny o externí výrobník kouře. Výrobník jsme pečlivě vyvíjeli a testovali více jak rok. Výsledkem je konstantní kouř až 12 hod. na jedno naplnění zásobníku. Filtrační válec kouř vyčistí a výsledný kondenzát snadno vypustíte kohoutem ve spodní části válce. V této komoře se kouř navíc ochladí a v udírně tak plnohodnotně vyudíte maso nebo klobásy také studeným kouřem.
Všechny modely našich udíren, jejich srovnání, výhody nebo proč věříme právě nerezové konstrukci najdete v článku "Jakou vybrat udírnu".
Za naši kvalitou si stojíme a proto nabízíme záruku na udírny celých 5let.