Kaiserův bylinkový lák - Gerhardova receptůra
Kategorie: | Bylinkové láky na ryby a maso |
---|---|
? Dřevo pasuje na: | Drůbež, Vepřové, Ryby |
Gerhardova receptura vychází z tradičního koření pro uzení jako je bobkový list, jalovec a černý pepř. Směs jsme doplnili ještě o citrusovou kůru a muškátový květ, které společně uvolňují nádherný aroma.
Směs se výborně hodí pro sladkovodní i mořský ryby, drůbež a vepřový. Zkuste do láku naložit pstruhy a pozorujte, co to při uzení dělá s okolím!
Celý recept na uzený pstruhy najdete tady: GERHARDŮV UZENEJ PSTRUH
Jak se to s tím?
Celý sáček rozpustíme v 5 až 6 litrech vody, fajnšmekři směs ještě krátce povaří pro maximální uvolnění epesního aroma a do vychladlýho láku (4 stupně Celsia jsou akorát) ryby uložíme přibližně na 8 až 12 hod...to je tak zhruba přes noc. Větší ryby a vysoký filety zvládnou noci i dvě. S masem tolik spěchat nemusíte. Nižší vepřovej bok tak na 10-14 dní a celý kuře tam nechte 24 až 48 hodin. U masa doporučuju koření z láku po převaření scedit, ať vám tam nedělá neplechu. Před uzením ryby i maso ještě dobře opláchněte vlažnou vodou a také dobře osušte.
Balení: 350 g (pro 6 l láku a cca 5 kg ryb nebo drůbeže)
Expirace: min. 1 rok od zakoupení
Žádný z našich láků neobsahuje rychlosůl, ani "éčka"
Vyrobeno v Česku
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.