Recepty, Strana 2

UZENÝ HOVĚZÍ JERKY

Nehledejte za tím nic složitýho, je to v kouři sušený maso…ale sakra návykový. Oplatky na vejletě nebo na svahu nechte děckám a vytáhněte z báglu raději poctivej flák hovězího. Na mase nešetřete, potřebujete to libový – vydrží vám pak dýl.   Ingredience: 1,2 kg hovězí zadní (nebo i jinou libovou část) 1x šálek kvalitní světlé sojovky 3x polívkový lžíce Worchestrové omáčky 1x vrchovat...

PULÍROVANÝ UZENÝ KAPR

Zdařbůh, panstvo! Štědrý den se rychle blíží, ale před tím, než picnete kapra si dobře rozmyslete, jak s ním letos naložíte. Mám pro vás totiž sichr recept na trošku jinačí Vánoce, než jsme byli dosud zvyklí. Budete k tomu potřebovat přibližně 600 g chlazených filetů z kapra (ideálně vykoštěné), 150–200 g mořské soli, 6 stroužků česneku a čerstvý tymián. Sůl rozpusťte ve třech litrech vody. Jest...

UZENÁ KOTLETA

Vzpomínám, jak nás prabába Gerta každou neděli vypravovala za kopec do vedlejších Radenic. Na pastvu, kde jsme chovali páreček volů. Vždycky nám s sebou připravila kus žvance a nebudu daleko od pravdy, když vám povim, jak jsme nesčetněkrát s Pepincem labužírovali nad uzenou kotletou, tak že jsme byli mastný až na zádech. Bylo by mi proto líto, kdybych se s váma nepodělil o vskutku jednoduchou, za...

ČESNEKOVÝ BOK UZENÝ TEPLÝM KOUŘEM

Dámy, páni. Estli se nechcete na nejbližší veselici zbourat domácí slivovicí, vemte si do kapsy kus vlastnoručně naloženýho a vyuzenýho bůčku. Na promaštění, rychtyk?   BUDETE POTŘEBOVAT: Vepřový bok s kůží cca 1 kg/kus 20–25 g pragandy (kdo není zastánce, tak kvalitní sůl) 3–4 stroužky česneku najemno nasekané/rozdrcené Lák na maso: na 1 litr vody 60 g pragandy/soli   Oč...

FAJNOVÝ MORDÝ SÝR VYUZENÝ STUDENÝM KOUŘEM

Milé dámy, vážení páni, plísňový sýr, to je pochutnání! A že vim, jak máte mlsný jazýčky, ještě jsem vyšpekuloval, jak to celý chuťově posichrovat… Tak co myslíte? Co dodá plesniváku ten správný řádský odér a chuť? Nojo, uzení, to je rauš.   Tákže: Plátky sýra, cenťák nebo dva silný, šoupnem na síťovanej rošt. V udírně si připravíme generátor studeného kouře, plísňáky vložíme a udíme tři...

LOSOS UZENÝ STUDENÝM KOUŘEM

Tohle maso nepotřebuje žádný přikrášlování, ale když ho dobře připravíte, rozvine se vám na stole kouzlo, co se pamatuje roky. Studenej kouř, špetka správnýho koření a k tomu pořádnej kousek lososa – nic složitýho, zato výsledek? Panstvo, to je echtovní záležitost, co udělá dojem na každou návštěvu! Losos je jedna z mála ryb, kterou lze dobře udit studeným kouřem i v našich podmínkách. A to za ...

Nahoru
26 položek celkem